ADEVĂRUL despre REFERENDUMUL pentru CĂSĂTORIE: Termenul de ”SOŢI” din Constituţie NU precizează cu claritate sexul biologic al acestora şi nici numărul

ADEVĂRUL despre REFERENDUMUL pentru CĂSĂTORIE: Termenul de ”SOŢI” din Constituţie NU precizează cu claritate sexul biologic al acestora şi nici numărul
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Articol asumat de Coaliţia pentru Familie. ADEVĂRUL despre REFERENDUMUL pentru CĂSĂTORIE:  Termenul de ”SOŢI” din Constituţie NU precizează cu claritate sexul biologic al acestora şi nici numărul

DEZINFORMARE: “Referendumul nu este necesar, definiţia căsătoriei este clară.”

ADEVĂR: În România se derulează în prezent o iniţiativă cetăţenească de modificare a art. 48 alin. 1 din Constituţia României, astfel încât CĂSĂTORIA să fie definită ca uniunea liber consimţită între UN BĂRBAT şi O FEMEIE. CĂSĂTORIA între un bărbat şi o femeie asigură naşterea, creşterea şi educaţia copiiilor, fiind modelul universal, pentru perpetuarea umanităţii.

Care este definiţia prezentă a căsătorie în Constituţia României?

În Constituţia României, căsătoria este definită ca uniunea liber consimţită între „SOŢI”, un termen care NU precizează cu claritate sexul biologic al acestora şi nici numărul lor.

Ce se întâmplă în Europa?

România nu poate face abstracţie de procesul de redefinire a căsătoriei în Europa. În ultimii ani, 15 ţări au legalizat căsătoriile între persoane de acelaşi sex şi 12 au iniţiat parteneriate civile pentru uniunile unisex, o treaptă în legalizarea acestui tip de căsătorie.

Cum a avut loc procesul de redefinire la nivel internaţional? 

În marea majoritatea covârşitoare a cazurilor, la nivel internaţional, redefinirea căsătoriei a avut loc prin acţiuni la nivel politic (votul parlamentelor – ex: Franţa ) şi activism judiciar (intervenţia judecatorilor – ex: SUA), fără o consultare directă a cetăţenilor. Spre exemplu, deşi 1,5 milioane de francezi au protestat împotriva ”căsătoriilor” unisex, acestea au fost aprobate. În Statele Unite ale Americii, în lipsa unei definiţii clare, constituţionale a căsătoriei, 5 judecători au decis în locul poporului american, în anul 2015.

Care este situaţia în România?

În România, încă din anul 2006, se solicita în declaraţii publice recunoaşterea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. În instanţă se solicită ÎN PREZENT ca prin ”soţi” să se înţeleagă şi un cuplu de homosexuali. Acest caz este pe rolul Curtii Constituţionale a României (cazul Coman – Hamilton) şi în dezbatere la Curtea Europeană de Justiţie. În anumite ţări, acest tip de activism judiciar, cu paşi mărunţi,  a produs efecte, schimbând definiţia milenară a căsătoriei. Codul Civil din România, deşi clarifică ce sunt soţii (un bărbat şi o femeie), poate fi schimbat oricând prin votul Parlamentului, contrar voinţei cetăţenilor, aşa cum se întâmplă în Europa.

De ce trebuie să avem o definiţie CLARĂ, lipsită de orice echivoc, în Constituţia României? 

În prezent, sub presiunea unei ideologii radicale, termenul de ”SOŢI” îşi schimbă înţelesul. Ridicarea la rang constituţional a definiţiei căsătoriei ca fiind uniunea liber consimţită dintre un bărbat şi o femeie este singura cale de securizare a definiţiei fireşti a căsătoriei. Dacă nu o vom facem noi, o vor face alţii, în sens contrar!

Sursa: www.referendumpentruromania.ro

(P)

Citit 3231 ori Ultima modificare Marți, 24 Aprilie 2018 14:30