Luptă contra-cronometru pentru operaţia Anei

Luptă contra-cronometru pentru operaţia Anei
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Diagnosticată cu scolioză cervico-dorso-lombară dextro-convexă malformativă şi diastematomielie, gălăţeanca Ana Tudor (17 ani) ar putea fi operată cu bani de la stat, însă nu ştie dacă poate beneficia de această şansă din cauză că nu are bani pentru transport şi cazare, câteva luni, în Elveţia.

Zilele trecute, adolescenta, elevă la CNMK, a primit vestea cea mare de la Casa de Asigurări de Sănătate. I se poate deconta integral costul operaţiilor, circa 135.000 de euro, prin formularul S2, dar nu va primi niciun cent pentru costurile auxiliare, care le depăşesc cu mult pe cele necesare intervenţiilor propriu-zise. Cazarea, transportul, cheltuielile cu însoţitorul Anei ajung la 200.000 de euro.

„Ana trebuie să rămână acolo, la clinică, circa cinci luni, perioadă în care i se vor face toate cele trei operaţii. Eu va trebui să mă întorc în ţară, că trebuie să muncesc, iar acolo va trebui să rămână un însoţitor, care va avea nevoie de cazare. Banii pe care îi avem acum strânşi, dacă ne ajung pentru două săptămâni. Dacă, până pe 26 iunie, nu strângem măcar jumătate din sumă, este foarte posibil să amânăm operaţia", explică Daniel Tudor, tatăl Anei.

Timpul este vital pentru Ana, deoarece malformaţia îi afectează funcţionarea organelor interne şi orice amânare îi înrăutăţeşte starea de sănătate. Singura ei şansă este ajutorul oamenilor de bine, care o pot ajuta cu sume de bani să meargă în Elveţia, la operaţie.

Cei care vor să ajute o pot face în următoarele trei modalităţi: accesând pagina de Facebook "Zâmbet pentru Ana", unde se poate dona direct, depunând bani într-unul din conturile deschise la Banca Transilvania pe numele Ana Tudor, RON: RO26BTRLRONCRT0313454301 şi EURO: RO73BTRLEURCRT0313454301 sau îl pot contacta direct pe tatăl Anei, Tudor Daniel-Valentin, la numărul de telefon 0743502849. Ana și tatăl ei le mulțumesc din suflet tuturor donatorilor!

Citit 3792 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Iunie 2018 16:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.