”Va fi mai greu fără troleibuze”
Foto: Cristinel Luca

”Va fi mai greu fără troleibuze”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Vestea că, pentru o bună bucată de timp, troleibuzele nu mai ajung până la Parcul CFR nu a fost una care să-i facă prea fericiţi pe locuitorii din Vadu Ungurului.

Primăria Galaţi a anunţat, printr-un comunicat de presă, că, începând din 10 iunie, troleibuzele circulă doar până la Grădina Publică. Traseul acestor mijloace de transport public în comun a fost redus pentru că au început lucrările de înlocuire a firului de contact în mai multe zone ale oraşului, printre care şi strada Domnească, pe segmentul cuprins între Grădina Publică şi Parcul CFR. Aşadar, troleele 102 şi 104 vor întoarce la statuia lui Cuza, iar transportul călătorilor între Grădina Publică şi Parcul CFR va fi asigurat cu autobuzele care circulă pe traseele 18, 26 şi 27. Printre gălăţenii afectaţi direct de această situaţie se numără şi cei din Vadu Ungurului, zonă situată dincolo de căminele studenţeşti şi cuprinsă între Brateş, Parcul CFR şi Căminul de Bătrâni.

„Cred că va fi mai greu fără troleibuze pentru noi, cei care locuim aici. În primul rând, 102-ul circula destul de bine, avea o frecvenţă rezonabilă. Primăria spune că autobuzele vor prelua traficul dinspre Grădina Publică încoace, dar nu cred că vor fi băgate pe traseu mai multe autobuze, ci că vor fi tot alea care sunt acum. Deci, dacă se scot troleele, vom fi oameni mai mulţi în mijloace de transport mai puţine. A venit vara, e foarte cald, aşa că asta nu cred că e o veste bună pentru noi, călătorii. Mai mult, troleibuzele cele noi au şi aer condiţionat, e chiar plăcut să mergi cu ele. Autobuzele de pe 26, 18 şi 27 nu au, sunt vechi, unele nu au nici geamuri destule, aşa că vom simţi cu siguranţă gradele de afară. În fine, sperăm să se termine lucrările cât mai repede”, ne-a spus dl Toader.  

„Dacă tot ajung cu lucrările până la Parcul CFR, poate că dl primar şi ceilalţi din primărie văd cum mai arată şi parcul ăsta, că parcă e al nimănui. Văd că sunt mulţi oameni cu copii în zonă, dar ei preferă să străbată oraşul şi să meargă în alte parcuri, mai curate, în loc să petreacă timpul aici. E păcat de el”, ne-a spus şi dna Viorica Stratulat, precizând că nu locuieşte chiar în apropiere, dar vine aici pentru linişte şi pentru aerul mai curat.

Citit 3723 ori Ultima modificare Duminică, 10 Iunie 2018 16:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.