Patru eleve daneze, la „Carol Davila”

Patru eleve daneze, la „Carol Davila”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Şcoala postliceală le-a asigurat practica şi le-a prezentat România *

Patru eleve de la „Arhus School of Nursing” din Danemarca au efectuat, pentru zece zile, un stagiu de pregătire la Galaţi, la Şcoala sanitară postliceală „Carol Davila”, făcând practică în spitale gălăţene. Membră a Modulului European de Nursing, şcoala sanitară gălăţeană are de mai mulţi ani astfel de schimburi de experienţă cu alte şcoli din Europa, cum ar fi cele din Marea Britanie sau Austria.

Elevele de la Arhus School of Nursing,  Dorthe Stilling, Louise Wohnsen, Tine Rose Koefod şi Louise A.

Kelgren au efectuat stagiul practic în doua mari spitale din Galaţi:

Spitalul de Pediatrie "Sf. Ioan" şi Spitalul General CF.

Ca de obicei, şi din patriotism local, conducerea prestigioasei şcoli gălăţene s-a ocupat cu folos şi… cultură de timpul liber al oaspeţilor, care au vizitat Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, Arhiepiscopia Dunării de Jos, Asociaţia Filantropică "Vasile cel Mare", Teatrul muzical "Nae Leonard", Turnul de

televiziune.

Vorbele calde şi urările de bine înscrise de daneze în cartea de onoare a Şcolii "Carol Davila", burduşită de numele personalităţilor, dar şi ale practicanţilor străini aduşi la Galaţi, sunt un semn că fetele s-au simţit bine aici şi au avut ce învăţa.

Bonus: tot ca de obicei, pentru a-şi forma o imagine şi despre alte atracţii ale României decât cele de la Dunăre, oaspeţii au fost conduşi într-o excursie la Castelul Peleş şi la Castelul Bran, „pentru a gusta o bucăţică din România turistică”, după cum ne-a spus directorul şcolii gălăţene, prof. dr. Barbu Leibovici.

În fotografie - elevele daneze, alături de directorul Leibovici

Citit 1855 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.