Minioraşul florilor din Grădina Botanică
Foto: Florin Matei

Minioraşul florilor din Grădina Botanică
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

„Expo-Flora”, cea de-a 23-a ediţie a expoziţiei de flori şi aranjamente florale organizate de Secţia Grădina Botanică a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” a atras, în doar trei zile, de aproape patru ori mai mulţi gălăţeni decât într-o lună „bună”. De vineri, urmează Sărbătoarea iei româneşti.

Expoziţiile florale în toate culorile lumii, artiştii populari şi obiectele hand-made create de aceştia au fost punctele de atracţie ale Grădinii Botanice din Galaţi, la sfârşitul săptămânii trecute, în cele trei zile dedicate ediţiei din acest an a „Expo-Flora”. „Am avut, în total, 7.300 de vizitatori, dar ar fi putut fi şi mai mulţi dacă nu ar fi plouat. Sincer, mă aşteptam să vină mai puţini oameni, mai ales că prognoza a fost foarte rea. De exemplu, sâmbătă dimineaţă se dădeau 80 la sută şanse să plouă după ora 13,00, dar a plouat abia după cinci seara. În ceilalţi ani, la expoziţiile organizate de noi veneau în jur de 8-10.000 de oameni. Iar într-o lună bună din punct de vedere al vizitatorilor, avem cam 2.000 de oameni. Aşa că numărul de 7.300 de persoane care au vizitat Expo-Flora este ok”, ne-a spus directorul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii, Mădălin Şerban.

Numărul mare al gălăţenilor interesaţi de expoziţia de la Grădina Botanică este justificat de directorul Mădălin Şerban şi prin faptul că în acest an au fost mai mulţi expozanţi decât în 2017. Astfel, au fost participanţi din Cluj, Piteşti, Ploieşti, Bacău, Vaslui, Bârlad, Tulcea şi Constanţa.

La sfârşitul acestei săptămâni, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii le oferă un nou prilej iubitorilor de frumos să-i păşească pragul. De vineri până duminică (22-24 iunie), se va sărbători Ziua iei, în cadrul unui eveniment organizat în colaborare cu Centrul Cultural „Dunărea de Jos”. Iar duminică, intrarea va fi gratuită, ne-a mai spus Mădălin Şerban.

Citit 1643 ori Ultima modificare Marți, 19 Iunie 2018 11:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.