Ce amenzi riscă posesorii de câini şi pentru ce (III)

Ce amenzi riscă posesorii de câini şi pentru ce (III)
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă oferim sfaturi utile pentru creşterea şi îngrijirea prietenilor necuvântători. Regulamentul privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Galaţi, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 260 din 26 aprilie 2018, nu prevede doar obligaţii pentru deţinătorii de animale de companie, ci şi faptele care constituie contravenţie şi sancţiunile aplicate. V-am prezentat deja contravenţiile pentru care se aplică amenzile cele mai mari, cuprinse între între 1.000 şi 2.500 de lei şi, respectiv, între 400 şi 1.000 de lei, dar şi o parte dintre faptele sancţionate cu amendă cuprinsă între 300 şi 1.000 lei. Iată care sunt contravenţiile pe care le puteţi săvârşi în timpul plimbării animalului de companie.

Amendă între 300 şi 1.000 de lei

Regulamentul prevede obligaţia cetăţenilor de a plimba animalele de companie (câinii) pe domeniul public doar dacă acestea sunt purtate în lesă, indiferent de talie sau rasă. Mai mult, câinii de talie mijlocie şi mare trebuie să poarte, obligatoriu botniţă, altfel sancţiunea este cuprinsă între 300 şi 1.000 de lei.

Regulamentul impune ca în timpul plimbării, stăpânii să aibă asupra lor: măturica (?!), punga PVC şi mănuşi în vederea colectării dejecţiilor produse de câine. După colectare, punga va fi închisă etanş şi depusă în pubela cea mai apropiată, prevede Regulamentul, sub ameninţarea unei amenzi cuprinse între 300 şi 1.000 de lei.

În ceea ce priveşte parcurile, regulamentul cere proprietarilor să îşi plimbe animalele de companie, indiferent de talie şi rasă, doar în zonele special amenajate.

Un alt articol din regulament interzice intrarea persoanelor, însoţite de câini, în instituțiile publice, magazine, săli de spectacole şi sport, mijloace de transport în comun, locuri de joacă pentru copii, şcoli şi grădiniţe, chiar dacă aceştia sunt prevăzuţi cu botniţă şi conduşi în lesă. Fac excepţie câinii utilitari, care sunt însoţiţi şi se află în misiune, precum și câinii care au calitatea de ”însoțitori” pentru persoanele cu handicap. Plimbatul câinilor se poate face numai în zonele care nu sunt semnalizate cu indicatoare – accesul animalelor interzis. Administratorul spaţiului public are obligaţia să semnalizeze corespunzător interdicţia, se arată în Regulament.

Citit 5779 ori Ultima modificare Joi, 28 Iunie 2018 23:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.