Ana a crescut cinci centimetri în două săptămâni

Ana a crescut cinci centimetri în două săptămâni
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Săptămâna viitoare va împlini o lună de când se află în Elveţia pentru operaţii grele, care i-ar putea da şansa la o viaţă normală, dar deja Ana face progrese incredibile. Adolescenta din Galaţi, care are o scolioză care i-a şocat pe specialiştii elveţieni şi pe cei germani, face paşi mari spre recuperare, dar şederea ei în bune condiţii la clinica din Ţara Cantoanelor depinde în continuare de banii pe care nu îi are, dar care pot veni de la oamenii de bine.  

Pe 26 iunie, când a ajuns la Zurich, Ana Tudor (17 ani) era un ghemotoc de fată, care măsura numai 1,40 metri. Din cauza coloanei vertebrale cumplit schimonosită de o formă gravă de scolioză, adolescentei din Galaţi nu îi dădeai mai mult de 13 ani, iar complicaţiile depistate la timp de specialiştii elveţieni, experţi în rezolvarea celor mai dificile cazuri neurologice şi ortopedice, i-au umbrit debutul la clinica unde a făcut eforturi incredibile ca să ajungă. În momentul în care elveţienii s-au trezit în faţa acestui caz, pe care l-au calificat ca greşit diagnosticat în România, s-a apelat la ajutorul unui specialist din Germania, chemat doar în cazuri excepţionale să asiste la intervenţiile care se fac la clinica de la Zurich. După o serie de teste dureroase, pe care le-a trecut cu bine, Ana a intrat în procedura de tracţiuni, şedinţe extrem de grele pentru ea. Practic, inelului prins în craniul fetei cu şuruburi îi sunt ataşate greutăţi din ce în ce mai mari pentru ca, sub efectul tracţiunilor, să îi fie întinsă coloana vertebrală, astfel ca medicii să o poată opera.

"Are o voinţă de fier, în câteva zile a ridicat deja 11 kilograme. Acum măsoară 1,45 de centimetri fără tracţiune, iar în timpul tracţiunii ajunge la 1,50 metri", ne-a dezvăluit Doina, mama Anei, aflată alături de ea la Zurich. 

Dacă lucrurile vor evolua în acest ritm şi medicii vor aprecia că pacienta din Galaţi poate face faţă unei noi intervenţii, Ana ar putea intra din nou în sala de operaţii în următoarele săptămâni, de unde ar putea ieşi ca o tânără normală, dreaptă şi zveltă. De altfel, nu prea are de ales, pentru că este absolut necesar să treacă prin toate intervenţiile până la finele lunii octombrie, termen până la care terapia este decontată de statul român, prin formularul S2. Altfel pierde finanţarea de 135.000 de euro, sumă pe care părinţii nu au putut să o strângă în ani de zile. 

Părinţii pot ajunge în stradă

De la sosirea în Elveţia, părinţii Anei au stat la diverşi români stabiliţi în Zurich, care s-au oferit să îi cazeze. Şederea lor alături de Ana este însă sub semnul întrebării, pentru că este perioada de vacanţe, oamenii, pe timpul verii, pleacă în concedii, iar familia Tudor este nevoită să îşi caute chirie. De la 1 august, vor trebui să îşi găsească alt loc unde să stea, vitală fiind, din nou, problema banilor pe care nu îi au, mai ales în condiţiile în care viaţa la Zurich este foarte scumpă. Oamenii speră să primească în continuare ajutor şi de la conaţionalii din ţară, mai ales că, din cauza unor probleme juridice care ţin de consimţământul privind actele medicale, tatăl nu poate reveni acasă ca să muncească şi să câştige ceva bănuţi.

Cei care vor să îi sprijine au la dispoziţie două conturi bancare, deschise pe numele Ana Maria Tudor, la Banca Transilvania: RO26BTRLRONCRT0313454301 (lei) şi RO73BTRLEURCRT0313454301 (euro) şi pagina de Facebook "Zâmbet pentru Ana", unde se pot face donaţii direct. Să o sprijinim pe Ana, copilul are dă dovadă de o voinţă de fier, să îşi realizeze cea mai aprinsă dorinţă, aceea de a fi sănătoasă. Eforturile ei, ale părinţilor, care zi de zi fac sacrificii imense ca să o ajute, ale medicilor şi nu în ultimul rând voinţa divină merită concursul nostru, ale celor care avem norocul să fim sănătoşi şi cu puterea de a face un bine, cât de mic!

Cei care vor să îi sprijine au la dispoziţie două conturi bancare, deschise pe numele Ana Maria Tudor, la Banca Transilvania: RO26BTRLRONCRT0313454301 (lei) şi RO73BTRLEURCRT0313454301 (euro) şi pagina de Facebook "Zâmbet pentru Ana", unde se pot face donaţii direct.

Citit 6236 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Iulie 2018 16:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.