Alternativă. Tabără de recuperare pentru copiii cu autism
Foto: APCA Galati

Alternativă. Tabără de recuperare pentru copiii cu autism
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Asociaţia de Sprijin pentru Părinţi şi Copiii cu Autism Galaţi (APCA) şi-a unit forţele cu ONG-ul "Muntele Mic Extrem" pentru a le face, vara aceasta, o mică bucurie copiilor bolnavi din Galaţi şi familiilor lor. Cu ajutorul mai multor voluntari entuziaşti, cele două asociaţii au reuşit să pună bazele primei ediţii a proiectului de vară "Zâmbete pe poteci".

28 de beneficiari din APCA au petrecut patru zile minunate în Masivul Ţarcu, pe potecile Muntelui Mic, într-o atmosferă de basm. De dimineaţa până seara, copiii au participat la activităţi menite să îi ajute să se dezvolte şi să bifeze progrese importante în lupta cu boala. Toate lucrurile pe care le-au făcut au fost gândite în aşa fel încât să sprijine şi să îmbunătăţească ceea ce ştiau deja din cadrul şedinţelor de terapie individuală. Au învăţat să facă tranşee adevărate pe munte, să-şi menţină echilibrul susţinuţi de beţe şi să urce legaţi de coardă pe panoul de escaladă. Micuţii s-au plimbat cu telescaunul şi au participat la jocuri de grup desfăşurate în cabană, pe terenul de fotbal, la piscină sau în cadrul teatrului de păpuşi. Seara s-au distrat, dansând împreună, în micuţa discotecă special organizată pentru ei. Activităţile i-au ajutat să socializeze cu alţi copii de vârste apropiate şi să lege noi prietenii.

"Zâmbete pe poteci" nu este singurul proiect de acest gen ce se desfăşoară în ţară. El vine ca o continuare a proiectului "Zâmbete pe schiuri", o tabără dedicată exclusiv copiilor cu nevoi speciale şi familiilor lor, ce se desfăşoară deja de patru ani, iarnă de iarnă, tot în colţul de poveste de la Muntele Mic.

Unul dintre cei mai importanţi oameni din spatele acestor tabere este preşedintele Asociaţiei "Muntele Mic Extrem", Ciprian Gaica.

Masa, cazarea şi o parte din costul transportului pentru tot grupul de beneficiari au fost asigurate de mai mulţi parteneri şi sponsori ai proiectului, dar şi de gălăţenii inimoşi ce au ales să doneze sume mai mari sau mai mici, pentru a le veni în ajutor copilaşilor greu încercaţi de soartă.

Citit 1759 ori Ultima modificare Miercuri, 08 August 2018 19:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.