O nouă suspiciune de PESTĂ PORCINĂ africană în județul Galați
Foto: Teodora Miron

O nouă suspiciune de PESTĂ PORCINĂ africană în județul Galați
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

O nouă suspiciune de pestă porcină africană în județul Galați. De data aceasta este o suspiciune de îmbolnăvire apărută la un animal dintr-o gospodărie din localitatea Vameș, comuna Piscu.

Conform directorului Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Galați, Carmen Stroia, probele prelevate din gospodăria respectivă au fost deja trimise la Laboratorul Național de referință din cadrul Institutului Național de Diagnostic. Doar acest laborator poate confirma sau infirma prezența virusului de pestă porcină africană.

Dacă prezența virusului va fi confirmată, autoritățile sanitar veterinare vor lua măsurile care se impun în astfel de cazuri.

Vă reamintim că primul focar a fost confirmat în localitatea Suceveni, acolo unde au fost sacrificați toți porcii din comună (detalii).

Citit 20738 ori Ultima modificare Vineri, 31 August 2018 00:58

6 comentarii

 • postat de Fani
  Marți, 04 Septembrie 2018 21:04
  5.13.212.***
  Acum ar trebui Romania sa iasa in strada sa vedem cat de uniti suntem . Ar trebui facut un miting adevarat nu ca celelalte. Sa stabilim o data si sa mergem la Bucuresti.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Bulgarii au fost mai isteți, au trimis probele de pesta, în afară.
  Marți, 28 August 2018 18:48
  213.233.101.***
  Un lucru interesant la bulgari. S-a dat alarma pentru că a apărut la bulgari, pesta la micile rumegătoare, un fel de pesta la oi, capre, în urma analizelor făcute de ministerul agriculturii din Bulgaria și hop, la căsăpit oi și capre, fără număr, fără număr, pentru eradicarea virusului la micile rumegătoare. Ministrul, a trimis probele luate de ai lui bulgarii, în Franța, Italia, Germania....și ce să vezi, pesta nu există, eroareeeee ! Au mai trimis probe, nu una, 5000 de probe, nici una din probe, nu arăta pestă la oi și capre. Ministrul agriculturii a fost demis, cu toată șleahta ce au susținut prezența pestei și băgați la trădare de țară, sabotaj.
  0
  3
  Raportează
 • postat de Marius
  Marți, 28 August 2018 12:00
  5.2.209.***
  Cum pot explica autoritatile faptul ca alte tari din UE nu sunt afectate de pesta? Cum poate explica "mustatimea sa" faptul ca fii-su a vandut mii de porci exact inainte de aparitia primului focar din tara? Chiar nu avem nici o institutie normala la cap in tara asta care sa cerceteze aceste lucruri care se vad chiar si de pe luna? Ca tot ne indeamna DNA, Parchete si altele sa avem incredere in ele, ca vegheaza la bunastarea noastra. Poate isi vegheaza somnul ca altceva nu vad sa faca.
  0
  10
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Marți, 28 August 2018 01:12
  5.13.174.***
  Minciuni! Minciuni! Minciuni!
  Foarte urat ca promovati asa ceva! Partidul ruginit sa traiasca!
  O pesta, care afecteaza doar incomozii , nu stim cum se transmite, nu exista dovezi clare video ale porcilor afectati pana acum, nici exterminarea lor in conditii de siguranta - chiar cu aceasta alarma falsa!
  Eu zic sa dam foc la tot... sa fie bine pentru UE... sa nu mai dam noi.... sa ne dam singuri! Suntem o tara PRAPAD!
  3
  6
  Raportează
 • postat de Iordana olaru
  Marți, 28 August 2018 00:12
  213.37.205.***
  Nu sunt de acord cu masurile pe care autoritatile Române le-au luat cu privirea la pesta porcina au omort porci santosi
  6
  19
  Raportează
 • postat de Anda
  Luni, 27 August 2018 21:46
  92.80.160.***
  Porcul acela e viu? Pare o scena din filmele horror :(
  4
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.