Casa parohială, transformată în grădiniţă. Investiţie de 258.081 de lei, votată de Consiliul Local Galați

Casa parohială, transformată în grădiniţă. Investiţie de 258.081 de lei, votată de Consiliul Local Galați
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

"Grădiniţa din Mazepa II se mută. De la parter de bloc, în casa parohială", scriam, pe 13 aprilie, despre gestul Parohiei "Sfinţii Trei Ierarhi", de a pune la dispoziţia comunităţii şi casa parohială şi curtea din jurul acesteia, situate în Mazepa II, pe strada Ovidiu nr. 10, pentru relocarea Grădiniţei cu Program Normal Nr. 6, care funcţionează fără autorizaţie sanitară în două apartamente, la parter de bloc.

În luna aprilie a acestui an, a fost aprobată asocierea municipiului Galaţi cu Parohia "Sfinţii Trei Ierarhi" şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, în vederea realizării în comun a proiectului de interes public local privind Grădiniţa cu Program Normal Nr. 6 din Galaţi. La acel moment, administraţia locală dădea asigurări că sunt necesare doar mici îmbunătăţiri în curte şi clădire, iar din toamnă preşcolarii ar putea învăţa în fosta casă parohială, transformată în grădiniţă.

Din păcate, acest lucru nu va fi posibil. Abia pe 30 august au fost aprobate documentaţia tehnico-economica şi costurile necesare pentru "Modernizare şi extindere Grădiniţa Nr. 6".

Lucrări necesare

Conform hotărârii aleşilor, sunt necesare următoarele lucrări: separarea utilităţilor de gaz, apă, energie electrică, prin noi branşamente, revizia instalaţiei electrice, montarea unor corpuri de iluminat corespunzătoare, care să asigure lumină în sălile de clasă şi spor de putere pentru noua destinaţie a clădirii. De asemenea, va fi nevoie de realizarea circuitelor funcţionale de acces la grupul sanitar prin extinderea imobilului, cu o structură uşoară, realizată în spatele clădirii, constând în culoar de acces, o sală lapte corn şi cabinet medical, alimentarea cu agent termic a spaţiilor nou create, amenajarea încăperilor conform noii destinaţii, montare parchet în spaţiul actual destinat bucătăriei, reamenajarea grupului sanitar, prin montarea a opt toalete, opt chiuvete şi opt oglinzi şi amenajarea unei toalete pentru cadrele didactice prin compartimentarea holului de la intrare. Acestora li se adaugă repararea faţadei, înlocuirea burlanelor şi ulucelor, a paziei, a ferestrelor, şi de reparaţii trotuare în jurul clădirii.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 258.081, iar durata de realizare a investiţiei este de două luni. Pentru că va fi nevoie şi de găsirea unui constructor care să execute lucrările, în urma unei licitaţii, cel mai probabil abia de anul viitor copii se vor putea muta în grădiniţă nouă.

Citit 2549 ori Ultima modificare Marți, 04 Septembrie 2018 23:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.