Moartea vine din viteză şi telefonul mobil. Inconştienţa pe şosele, mai rezistentă ca asfaltul

Moartea vine din viteză şi telefonul mobil. Inconştienţa pe şosele, mai rezistentă ca asfaltul
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Sunt atenţionările poliţiştilor rutieri pentru şoferii gălăţeni, cărora, în ultimele şapte zile, le-au dat peste 700 de amenzi, majoritatea pentru viteză, alcool şi folosirea telefoanelor mobile în trafic. Tragic este că unul dintre cazuri nu a mai putut fi prevenit cu sancţiuni, un tânăr de 20 de ani pierzându-şi viaţa, la Grădina Publică.

Statistic, doar 712 amenzi au poposit în ultimele şapte zile în buzunarele şoferilor gălăţeni prinşi în ofsaid vizavi de regulile elementare destinate să protejeze siguranţa rutieră. Depăşirea limitei de viteză rămâne o constantă în obiceiurile proaste ale conducătorilor auto din Galaţi, la fel ca şi consumul de alcool, de multe ori dincolo de limita penalului sau utilizarea telefoanelor pentru vorbit, scrierea de mesaje sau transmisiuni live din trafic.  Vitezomanii prinşi cu aparatele radar au fost în număr de 58, în timp ce şoferii care au "uitat" de centurile de siguranţă au ajuns la 270. 13 şoferi au fost prinşi băuţi la volan, şase dintre ei alegându-se cu dosare penale, în vreme de nu mai puţin de 57 de conducători auto au combinat periculos condusul cu butonatul telefonului mobil. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de aproape 200.000 de lei, pentru 34 de şoferi, întâlnirea cu echipajele rutiere echivalând şi cu suspendarea temporară a dreptului de a conduce. 

Aproape trei accidente zilnic

Aceasta a fost media săptămânii trecute în privinţa evenimentelor rutiere soldate cu victime. 18 accidente în urma cărora şoferi, pasageri sau pietoni au fost răniţi s-au înregistrat pe raza judeţului Galaţi, majoritatea în mediul urban, unde au fost contabilizate 13 evenimente uşoare. Alte patru evenimente tot uşoare, s-au produs în mediul rural. Cel mai grav accident, soldat cu moartea unui şofer de numai 20 de ani, a avut loc în municipiul Galaţi, aparent din cauză că cel aflat la volan ar fi pierdut controlul volanului, probabil pe fondul vitezei excesive. Autoturismul Logan pe care îl conducea şi care a ieşit de pe carosabil în dreptul Grădinii Publice s-a înfăşurat în jurul unui stâlp de electricitate, băiatul de la volan nesupravieţuind impactului năucitor. 

Citit 2451 ori Ultima modificare Luni, 24 Septembrie 2018 19:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.