Beţivii la volan, amnezici şi periculoşi

Beţivii la volan, amnezici şi periculoşi
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Mai multe evenimente rutiere petrecute în ultimele zile pe raza judeţului Galaţi i-au avut ca protagonişti pe şoferi aflaţi în stare avansată de ebrietate. Unii nu au fost în stare să îşi strunească maşinile, provocând accidente soldate în principal cu daune materiale, alţii au "uitat" pur şi simplu că maşinile pe care le conduceau nu ar fi trebuit să circule pe drumurile publice. 

Beţia la volan este sport naţional şi nu există săptămână în care poliţiştii să nu depisteze în trafic cel puţin zece şoferi care îşi pun viaţa lor şi pe a altora în pericol pentru câteva pahare de băutură. În ultimele zile, trei conducători auto au fost protagonişti nu doar ale unor întâlniri nefaste cu etilotestele, ci şi ai unor incidente în trafic. Unul dintre ei, un pechean de 64 de ani, a ajuns faţă în faţă cu poliţia în urma unui drum prin comuna Schela. Bărbatul, băut bine, a scăpat controlul direcţiei şi a intrat într-o maşină parcată, Proprietarul autoturismului avariat a sunat imediat la poliţie, agenţii constatând că pecheanul avea o alcoolemie de 0,74 la mie în aerul expirat. Şoferul a ajuns la spital pentru probe biologice şi este acum cercetat penal. Tot la spital, şi pentru a da sânge în vedera stabilirii alcoolemiei, dar şi pentru a primi îngrijiri medicale, a ajuns şi un braşovean de 49 de ani, care a reuşit performanţa de a "rade" parapetul podului din satul Traian pe o lungime de circa 40 de metri după ce a pierdut controlul direcţiei. Nici nu a fost de mirare, pentru că, aşa cum aveau să constate poliţiştii care l-au găsit pe şofer rănit, în maşina distrusă, acesta avea o alecoolemie de 1,08 la mie în aerul expirat. 

Ultimul, dar nu el din urmă şofer beat, a reuşit să nu facă vreo facă pagubă în dauna altcuiva. Bărbatul de 36 de ani, din Suhurlui, a fost oprit în trafic în miez de noapte, pentru un control de rutină. A rezultat că RCA-ul era expirat de la jumătatea lunii august, iar inspecţia tehnică periodică, din septembrie. Colac peste pupăză, nici şoferul nu avea drept de circulaţie, etilotestul indicând o alcoolemie de 0,64 la mie în aerul expirat. Pentru aceste trei motive, bărbatul este acum cercetat penal şi riscă să rămână pieton o perioadă lungă de timp. Permisul de conducere, certificatul de înmatriculare şi plăcuţele au rămas în custodia poliţiştilor. 

Citit 2548 ori Ultima modificare Joi, 11 Octombrie 2018 17:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.