Îngheţată din prune şi gutuie. Trofeul Ecotrophelia şi Medalia de Aur au ajuns la Galaţi

Îngheţată din prune şi gutuie. Trofeul Ecotrophelia şi Medalia de Aur au ajuns la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Primită cu trandafiri, echipa câştigătoare a medaliei de aur în cadrul Concursului Ecotrophelia 2018 de la Paris, a prezentat, la Galaţi, secretul succesului. Woopie Ice, cea mai bună îngheţată din România, a pornit de la o idee de acum doi ani şi jumătate.

Produsul e concepţia exclusivă a studentelor Alina Marina Chirilă, Ana Georgiana Popa de la SIA şi Adelina Trif Pricope de la FEEA, sub coordonarea prof. dr. ing. Daniela Bordeea, şef lucrări dr. Ing. Iulia Bleoancă şi drd. ing. Florentina Bucur. Produsul a convins nu doar pentru că este 100 la sută bio, valorificând un subprodus – zerul – în combinaţie cu smântână şi pulpă de prune şi gutui, dar şi pentru că are o poveste de marketing bine pusă la punct şi un ambalaj 100 la sută ecologic. “Suntem mândri că aceste studente au fost formate ca specialişti la Galaţi, că avem colege care ne-au adus lacrimi în ochi de fericire şi suntem recunoscători pentru performanţa lor de excepţie”, a declarat prof. univ. dr. Camelia Vizireanu, decanul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor. La rândul ei, prof. dr. ing. Daniela Borda, coordonatoarea proiectului, a ţinut să precizeze că procesul de producere a îngheţatei a fost brevetat şi că s-au primit deja câteva propuneri importante, atât din ţară cât şi din străinătate, pentru ca îngheţata să fie destinată consumului larg. “Ne bucurăm înainte de toate că avem un produs care a reuşit să convingă industria, pentru că Juriul competiţiei a fost format din reprezentanţi ai industriei din toate ţările participante. Îngheţata noastră a demonstrat că are toate calităţile să devină un aliment al viitorului, iar noi am arătat că există un mare potenţial de inovare şi de creativitate în România,” a declarat Daniela Borda. Produsul se poate vinde cu un euro paharul şi e destinat şi celor cu intoleranţă la lactoză.

“Există posibilitatea ca Universitatea să cesioneze acest produs către zona economică, de altfel, alte două produse ale noastre se află deja pe piaţă: e vorba de batonul proteic şi de salamul cu linte premiat la Geneva. Ideea e ca brevetul să meargă către un producător mai mare, care poate prelucra componentele în stare lichidă”, a explicat prof. univ. dr. Petre Alexe, preşedintele Asociaţiei Specialiştilor din Industria Alimentară.

La propunerea Preşedintelui Senatului, echipa medaliată la Paris va mai primi şi o distincţie din partea Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi.

Citit 4848 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 Octombrie 2018 00:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.