Vacanţa vine mai devreme

Vacanţa vine mai devreme
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ministerul Educaţiei se bâlbâie, trimiţând decizii diferite, din două în două zile * Sindicatele şi conducerea ISJ susţin că nu vor mai da înapoi de la ultima decizie luată în comisia paritară *

Ministerul Educaţie, Cercetării şi Inovării (MECI) a emis ieri un alt comunicat prin care şcolile sunt anunţate că zilele de concediu fără plată vor fi 30 noiembrie şi restul în  intervalul 14-18 decembrie.  

Este a treia oară pe săptămâna aceasta când MECI revine asupra deciziilor, bulversând întregul sistem de învăţământ. În plus, MECI cere conducerilor ISJ din ţară să se asigure că materia din zilele libere va fi recuperată.

„Nu mai cedăm niciun centimetru”

Preşedintele executiv SIP, Valeriu Diculescu susţine însă că zilele de concediu fără plată se vor lua cum s-au stabilit la ultima comisie paritară sindicate – ISJ: 26, 27 şi 30 noiembrie şi 16, 17, 18 decembrie. 

„Nu mai cedăm niciun centimetru. Am trimis în şcoli un model de cerere în care fiecare salariat a completat perioada în care doreşte să-şi ia liberele. Nu au ce să mai decidă cei de la MECI peste hotărârea salariaţilor”.

„Legea spune că ei sunt cei care au dreptul să-şi aleagă zilele de concediu fără plată. Nici nu se pune problema să recuperăm materia fără să fim remuneraţi. Nu ne poate nimeni obliga să recuperăm pentru ceea ce n-am fost plătiţi”, declară Diculescu.

Inspectoratul Şcolar rămâne pe poziţie

„Zilele de concediu rămân cele stabilite la ultimele discuţii cu sindicatele, reprezentanţii părinţilor şi ai elevilor. Nu mai modificăm nimic”, ne-a declarat şi inspectorul general, Doruleţ Resmeriţă, la auzul veştii că MECI iar schimbat „macazul”.   

Acesta susţine că, totuşi, consiliile de administraţie ale unităţilor vor lua ultima decizie. În cazul învăţământului preşcolar, zilele libere se vor lua după un grafic personal al educatoarelor.

Acest lucru se datorează faptului că în grădiniţe trebuie să fie asigurată permanenţa, în aşa fel încât părinţii care nu au cu cine să îşi lase copiii să îi poată aduce la grădiniţă.

Citit 2290 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.