Copiii au drepturi în fiecare zi!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Copiii au drepturi în fiecare zi, de 20 de ani încoace, de când Convenţia cu privire la Drepturile Copilului a fost adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Fundaţia Inimă de Copil din Galaţi a marcat această aniversare, mai ales că este membră a Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil.

Trebuie să ştiţi că “Inimă de Copil” derulează din 1996 proiecte pentru copii şi tineri în dificultate, abandonaţi sau trăind în familii sărace, iar în prezent susţine 110 copii din familii în dificultate, 35 de copii şi tineri cu dizabilităţi, 55 de tineri cu infecţie HIV.   

Dreptul la educaţie este prevăzut în articolul 28 al Convenţiei, iar Fundaţia “Inimă de Copil” oferă o şansa reală la educaţie copiilor aflaţi în nevoie prin Centrele de zi din Pechea şi Galaţi.

„La Centrul de Zi din Galaţi vin zilnic 20 de copii din familii cu posibilităţi materiale reduse sau având părinţi care nu îi pot sprijini suficient, din diferite motive (printre ele fiind şi propria educaţie şcolară precară). Mai mult de jumătate dintre copii au un singur părinte. 

Aici copiii au parte de sprijin la teme, primesc masa de prânz, participă la activităţi de timp liber, învaţă limba engleză, cum să folosească calculatorul, sărbătorim împreună aniversarea zilelor lor de naştere, pentru mulţi dintre copii, fiind ocazia cu care primesc primul dar sau primul tort din viaţa lor.

De asemenea, organizăm pentru ei tabere de vară şi excursii care devin, de fiecare dată, surse preţioase de învăţare”, ne-a declarat Anca-Aurora Chiosea, responsabil comunicare - Fundaţia “Inimă de Copil”.

Fundaţia face apel către toţi gălăţenii să contribuie la respectarea drepturilor copiilor şi să se implice de câte ori constată o încălcare a drepturilor unui copil. La fel de important este să susţină financiar proiecte care ajută copiii în nevoie să aibă o îngrijire mai bună şi să poată merge la şcoală.

Citit 612 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.