Sesiune ştiinţifică şi multe lansări

Sesiune ştiinţifică şi multe lansări
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Evenimente pe bandă rulantă la Facultatea de Drept de la Universitatea „Dunărea de Jos” *

Ieri, odată cu deschiderea celei de-a treia sesiuni studenţeşti de comunicări ştiinţifice „DONARIS”, a avut loc lansarea primului număr al revistei ECCE IURIS şi s-a consfinţit într-un cadru festiv înfiinţarea filialei gălăţene a Asociaţiei Europene a Studenţilor în Drept.

De asemenea, Asociaţia Tinerilor Jurişti a lansat un nou apel de colaborare cu studenţii Facultăţii de Drept. Toate acestea s-au întâmplat ieri, la Casa de Cultură a Studenţilor, unde s-a deschis oficial sesiunea de comunicări ştiinţifice „DONARIS”.

Evenimentul încearcă să le ofere studenţilor ocazia de a-şi face cunoscute opiniile în legătură cu realităţile socio-juridice. Anul acesta, sesiunea va fi internaţională, datorită participării unui număr consistent de studenţi şi cadre didactice din Republica Moldova.

„Conferinţa este la a treia ediţie, intenţionăm să lărgim aria participării internaţionale din ţările Uniunii Europene şi nu numai. Suntem la început, dar, având în vedere ce am realizat, putem ieşi pe piaţă ca fiind o facultate serioasă”.

„O facultate care dovedeşte că vrea să facă lucruri bune în cercetarea ştiinţifică, în special prin implicarea studenţilor în această activitate. Numai prin intermediul parteneriatului cu studenţii putem reuşi”, a spus decanul Facultăţii de Drept, conf. dr. Oprea Răducan.

Şi rectorul Viorel Mînzu, prezent ieri la deschidere, a vorbit despre importanţa implicării studenţilor în aceste manifestări.

„Dincolo de rezultatele studenţilor, este important să înveţe să se adune în comunităţi profesionale. Eu pledez pentru aşa ceva. Indiferent de meseria pentru care te pregăteşti, ca să fii integrat într-o comunitate profesională, trebuie să existe astfel de întâlniri”.

„Întâlniri unde oamenii în primul rând se cunosc, apoi îşi comunică rezultate, dau exemple de bună practică etc. Aşa se face în toată lumea civilizată. Practic, nu exişti profesional dacă nu te manifeşti în felul acesta”, a spus rectorul Universităţii „Dunărea de Jos”, prof. dr. Viorel Mînzu.

Explicaţie foto: Sesiunea a prilejuit lansarea revistei ECCE IURIS

Citit 575 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.