Împădurire cu puieţi de stejar, dedicată Centenarului
Foto: Arhivă

Împădurire cu puieţi de stejar, dedicată Centenarului
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Direcţia Silvică Galaţi şi Comisariatul Județean Galați al Gărzii Naționale de Mediu organizează miercuri, 28 noiembrie, la Tuluceşti, o acțiune de refacere ecologică a unor suprafețe degradate din fondul forestier, prin împădurire cu puieți de stejar.

Acțiunea se încadrează în manifestările dedicate Centenarului Marii Uniri de la 1918, urmărind plantarea a 100 de puieți de stejar, o specie reprezentativă pentru istoria poporului român.

"Este un prilej pentru silvicultori de a face un apel la unitate și solemnitate, la comemorarea eroilor din Primul Război Mondial și continuarea faptelor deosebite ale înaintașilor noştri, în promovarea unei conștiințe naționale, dar și pentru rezolvarea unor probleme ecologice și de îndrumare a semenilor noștri în rezolvarea acestei ecuații a vieții în care pădurea reprezintă o componentă esențială", se arată într-un comunicat remis de Direcţia Silvică Galaţi.

Acțiunea va debuta la ora 12,00, cu o comemorare a eroilor-martiri din Războiul de Reîntregire a Neamului Românesc, la Monumentul Eroilor din centrul comunei Tuluceşti.

Plantările se vor face jumătate de oră mai târziu, pe un teren forestier situat la intrarea în comună.

Citit 1823 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Noiembrie 2018 23:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.