Gripa nouă loveşte şcolile

Gripa nouă loveşte şcolile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 15 instituţii de învăţământ au fost deja afectate, ieri confirmându-se alte şase cazuri * Virusul a ajuns şi la grădiniţe * Numărul suspecţilor este din ce în ce mai mare * O inspectoare şcolară este internată, în aşteptarea analizelor *  ISJ  a dispus dezinfectarea generală a tuturor unităţilor de învăţământ *

Încă şase cazuri noi de infectări cu virusul AH1N1 s-au confirmat în şcolile din judeţ. La Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, s-a mai închis de ieri, încă o clasă, un elev de-a V-a fiind descoperit cu gripă nouă.

Este al doilea caz, în decurs de o săptămână, la această instituţie de învăţământ. Şi Colegiul Tehnic „Traian Vuia” (Auto) recidivează, înregistrându-se  al treilea caz, o altă clasă fiind închisă. Pe lista instituţiilor cu bolnavi confirmaţi intră şi  Grupul Şcolar Căi Ferate. 

De asemenea, s-au înregistrat două cazuri la unităţi de învăţământ din Tecuci, la Liceul „Spiru Haret” şi la Grupul Şcolar Industrial.

Mai rău decât atât, gripa pare să fi cucerit teritorii noi. La Grădiniţa „Cristal” s-a îmbolnăvit un copil, grupa din care face parte intrând în carantină.  Este primul caz de gripă nouă în grădiniţele gălăţene.     

Numărul instituţiilor de învăţământ unde au fost cazuri confirmate de îmbolnăviri cu virusul AH1N1  se ridică în prezent la 15, pe lângă şcolile enumerate mai sus, au fost sau mai sunt cazuri  la „Radu Negru”, Grupul Şcolar de Marină, Liceul de Artă, Liceul „Racoviţă”, Colegiul Economic, Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna”, Energetic, Şcoala Nr. 8 Tecuci, Şcoala Nr. 8 Galaţi.   

„Toate şcolile vor fi dezinfectate în mini-vacanţă”

Rapiditatea cu care a început să se răspândească virusul în rândul elevilor a pus pe jar conducerea ISJ, care şi aşa era în alertă.

„Sunt foarte mulţi suspecţi. Sperăm să nu se confirme la toţi boala, că este rău. Inclusiv la ISJ avem o persoană suspectă, doamna inspectoare Lichiardopol fiind internată la boli infecţioase.  Deocamdată, ne bucurăm că în zilele următoare nu se învaţă”.

„Poate că ar fi fost mai bine ca nici joi să nu se fi învăţat. Vom face o adresă prin care să solicităm Primăriei fonduri pentru o dezinfecţie serioasă a tuturor unităţilor de învăţământ”.

„Sanepidul dezinfectează doar acolo unde sunt cazuri confirmate, dar noi ar trebui să prevenim ceva mai bine îmbolnăvirile. Ar trebui să profităm că în unităţile de învăţământ nu se învaţă în această perioadă şi să facem dezinfecţia lor”, a declarat inspectorul general-adjunct Onuţ Atanasiu. 

Acesta susţine că, deşi elevii nu vor mai veni la şcoală în perioada imediat următoare, este posibil ca, de miercuri încolo, să apară un nou val de îmbolnăviri, din cauza aglomeraţiei din timpul Sărbătorilor Galaţiului.

La ora închiderii ediţiei am aflat că, într-adevăr, în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie se va face dezinfecţie în toate unităţile de învăţământ din Galaţi.

Inspectorul şcolar general, Doruleţ Resmeriţă, a cerut directorilor de şcoli ca, în această perioadă, să fie dezinfectate spaţiile de şcolarizare. De asemenea, conducerea ISJ Galaţi îi roagă pe părinţii copiilor să renunţe la a-i trimite la şcoală, în cazul în care prezintă  simptome de gripă.

Citit 1943 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.