Zâmbetul este medicament

Zâmbetul este medicament
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ca la fiecare ocazie specială, copiii internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii au avut parte de o reprezentaţie dată de actori ai Teatrului „Gulliver” şi au primit daruri * 300 de mici pacienţi internaţi şi 500 de jucării * „Asta nu înseamnă că nu vor primi şi altele, în ghetuţe, de Moş Nicolae”, spun prof.dr. Aurel Nechita şi dr. Victoriţa Ştefănescu, managerul spitalului *

Ieri, de ziua Sfântului Apostol Andrei, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfântul Ioan” erau internaţi nu mai puţin de 300 de pacienţi, cei mai  mici dintre ei avându-şi aproape şi mamele.

Şi chiar dacă nu a fost ziua protectorului spiritual al spitalului, în cursul dimineţii, începând cu orele 10.30, cei mici au avut parte de o surpriză: au primit vizita unui arlechin şi a unei zâne, care au venit să se joace cu ei, timp de câteva minute şi să le împartă sacoşe cu daruri, oferite în colaborare cu McDonalds.

De la prof. dr. Aurel Nechita şi de la dr. Victoriţa Ştefănescu, managerul spitalului, am aflat că celor 300 de copii le-au fost aduse 500 de jucării, aşa că mulţi dintre ei aveau toate şansele să primească nu un cadou, ci două.

„Aceasta este doar prima fază a proiectului, pentru că, pe 6 decembrie, de Moş Nicolae, copiii care vor fi aici, nu acasă unde-şi pot pregăti ghetuţele, vor primi din nou cadouri, la care va contribui şi spitalul”, a precizat prof. dr. Aurel Nechita.

„Le mulţumim şi partenerilor care au adus daruri şi actorilor Teatrului „Gulliver” care sunt alături de noi la fiecare ocazie de acest fel”, a declarat managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii, dr. Victoriţa Ştefănescu. 

De altfel, acest gen de acţiuni a devenit tradiţie la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii. Aici, micii pacienţi internaţi au mai primit daruri, în acest an, şi de ziua lor, 1 iunie.

De fiecare dată, medicii au încercat să îi ajute pe copii să râdă mai mult, să fie mai optimişti şi să învingă mai uşor suferinţele care îi ţin în spital în astfel de zile speciale.

Citit 613 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.