Lupta profesorilor cu primăriile

Lupta profesorilor cu primăriile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Galaţiul se numără printre cele câteva judeţe din ţară care au reuşit să reducă mai puţin salariile profesorilor *

Prevalându-se de faptul că legea salarizării s-a aplicat abia de pe 12 noiembrie, conducerea ISJ a decis că profesorii trebuie să-şi ia concediu fără plată cu o zi în minus, iar economia la buget trebuie făcută cu 9,81 la sută, nu cu 15,5 la sută cât ar fi trebuit dacă legea s-ar fi aplicat pentru întreaga lună.

Deşi cadrele didactice gălăţene au muncit pentru ziua respectivă, primăriile din mai multe localităţi, printre care şi Tecuciul şi Galaţiul, nu au vrut să o plătească.

„Sindicatele şi ISJ le-au atras atenţia primarilor că e bine să reducă doar 9,81 la sută şi nu 15,5 la sută, mai ales că există şi recomandarea   de la Consiliului Superior al Magistraturii. În final, au înţeles că oamenii trebuie plătiţi pentru ziua lucrată”, ne-a declarat inspectorul general-adjunct Onuţ Atanasiu.

Norocul profesorilor că a fost campanie electorală şi primarii au lăsat-o mai moale cu aplicarea ordinelor venite „de sus”: nimeni n-a riscat să-şi ridice profesorii în cap. Mai ales că, pentru profesori, cei 5 la sută în plus de sărbători contează.

Citit 1123 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.