Festivitate în prezenţa ministrului

Festivitate în prezenţa ministrului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Casa de Cultură a Studenţilor (CCS) şi-a premiat în weekend cele mai bune trupe, în prezenţa ministrului Tineretului şi Sportului, Sorina Plăcintă. În cadrul unei festivităţi desfăşurate în sala CCS, au primit diplome şi premii în bani toţi cei care au obţinut rezultate bune în cadrul concursurilor studenţeşti naţionale şi internaţionale în anul 2009. Astfel, membrii celei mai bune trupe studenţeşti de dans din ţară, STANCE, au primit o nouă confirmare a valorii. Au fost premiaţi: Naltabar Lorena (coregraf, Marele Trofeu, Sibiu), Isaia Diana (cea mai bună coregrafie), Crăiţă Cezarina (cea mai bună dansatoare), Căpătan Bogdan (premiul publicului), Roşu Costel (locul I – Grup, secţiunea dans contemporan), Pelin Cristina (locul I – Grup, secţiunea dans modern), Fanacă Marius (locul I – Solo, secţiunea dans modern), Chiriac Cătălina (locul I – dans modern, secţiunea duet) şi Ivanov George (locul I – temă impusă). Dansatorii de la STANCE au primit diplomele şi premiile chiar din mâna ministrului Sorina Plăcintă. O altă trupă a CCS care a obţinut numeroase distincţii în anul 2009 este cea de break-dance, BBoyz: Paşa Vasilică Daniel, Cocu Iulian, Romaşcu Dumitru, Păpuşoi Gheorghe, Turbea Ionuţ, Sandu Ionuţ şi Stan Bogdan. În cadrul festivităţii au mai primit diplome şi membrii clubului Aikidoku, precum şi fetele de la aQua Models, care au impresionat anul acesta la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale. „În 2009, trupele ce activează în CCS Galaţi au avut o evoluţie ascendentă prin rezultatele obţinute la concursurile şi festivalurile naţionale şi internaţionale studenţeşti. Premiile şi distincţiile obţinute reprezintă o împlinire profesională pentru instituţia noastră, care, prin personalul specializat, reuşeşte să ofere un cadru optim pentru îndrumarea către performanţă a tinerilor ce activează atât în dans muzică, cât şi în sport sau modă”, a declarat directorul CCS Galaţi, Cristian Mortu.

Aproape de „Dunărea de Jos”

La rândul ei, ministrul Sorina Plăcintă a apreciat evoluţia trupelor gălăţene, prezenţa ei la festivitatea de la Galaţi dovedind că aici îşi desfăşoară activitatea unii dintre cei mai buni profesionişti din ţară. „Eu sunt vrânceancă, sufleteşte sunt legată şi de Galaţi. Când am timp, îmi face mare plăcere să vin printre tineri, printre studenţi. De aceea sunt aici, la această festivitate. Iar Casa de Cultură a Studenţilor din Galaţi este una dintre cele mai active din ţară”, a declarat ministrul Sorina Plăcintă. Aceasta consideră că, în cele cinci luni de mandat, a reuşit să schimbe puţin din imaginea negativă a instituţiei pe care o conduce. Nu neapărat prin faptul că s-a vorbit de bine, ci mai ales prin faptul că nu s-a mai vorbit de rău. Ministrul Sorina Plăcintă a lămurit, de asemenea, pentru cititorii „Vieţii libere”, statutul său de student la Galaţi. „Iniţial, mama mea şi-a dorit foarte mult să dau la «Chimie alimentară» la Galaţi. A mers cu mine, mi-am depus dosarul, dar după ce a plecat, am luat dosarul şi m-am înscris la Iaşi, la Facultatea de Textile. După ce am terminat facultatea la Iaşi, m-am înscris la a doua facultate, la Drept, la Universitatea «Danubius»”, a explicat ministrul Sorina Plăcintă.

Festivitatea de premiere a fost încheiată de un spectacol extraordinar intitulat „Acasă de Crăciun”, susţinut de Costel Busuioc, acompaniat de orchestra ARCADIA a Filarmonicii Oltenia din Craiova, dirijată de Marius Hristescu, având-o ca invitată pe soprana Diana Ţugui.

Explicaţii foto - Ministrul Sorina Plăcintă a oferit premii componenţilor trupei STANCE

Citit 1077 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.