Şcoala “Simion Mehedinţi”, în Scoţia

Şcoala “Simion Mehedinţi”, în Scoţia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şcoala de Arte şi Meserii “Simion Mehedinţi” este coordonatoarea proiectului “Integrarea tinerilor în dificultate pe piaţa muncii” din cadrul programului european Leonardo da Vinci, parteneri fiind unităţi din Scotia, Spania şi Turcia. Proiectul a început în anul 2008 şi se va finaliza în 2010.

În perioada 16-21 noiembrie, a avut loc o întâlnire de proiect în Scoţia, unde  însăşi primăriţa tinutului Ayr, Stephanie Young, a asistat la prezentarea activităţilor realizate de toate tările partenere şi a întâmpinat cu entuziasm ideea unui astfel de proiect.

Una dintre vizitele de un real folos, prin aceea că grupul profesorilor români a descoperit un model demn de urmat, a fost cea la Consiliul din East Ayrshire, la Departamentul de dezvoltare a abilităţilor de angajare.

Printre altele, aceasta asigură suport persoanelor cu dizabilităţi pentru găsirea oportunităţilor de muncă, asigură accesul la cursuri de calificare şi la locurile de muncă prin alocarea unor sume pentru transport şi chiar pentru alte cheltuieli.  

Urmând modelul de la “Simion Mehedinţi”, Scoţia a inaugurat o zonă europeană pentru proiect într-un parc, unde echipa română a fost prima care a expus obiecte specifice, după care au urmat şi ceilalţi parteneri.

Surpriza gazdelor a fost o invitaţie la teatru, pentru a vedea musicalul “The Music Man”. Vizita s-a încheiat cu o seară tipic scoţiană, unde  toţi invitaţii au petrecut momente plăcute care le-au oferit partenerilor de proiect şansă8 să se cunoască mai bine.

Citit 1395 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.