Cum puteţi fi premiaţi la nunta de aur | Când dragostea la prima vedere rezistă 50 de ani (FOTO)
Foto: Iulia Kelt

Cum puteţi fi premiaţi la nunta de aur | Când dragostea la prima vedere rezistă 50 de ani (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

S-au căsătorit la numai o lună după ce s-au îndrăgostit unul de celălalt la prima vedere, iar de atunci a trecut jumătate de veac. Este povestea soţilor Alexandrina şi Marcel Băurceanu, una dintre cele 193 de perechi premiate ieri la festivitatea dedicată cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie.

Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard” din Galaţi a găzduit, ieri, o nouă festivitate de premiere a cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Cele 193 de cupluri sărbătorite au primit câte un premiu în valoare netă de 500 lei/familie, o diplomă de fidelitate şi un buchet de flori, iar la finalul festivităţii s-au bucurat de un spectacol oferit de artiştii Teatrului „Nae Leonard”. Noi am încercat să aflăm care este secretul unei căsnicii longevive.

„La noi a fost dragoste la prima vedere! Ne-am căsătorit într-o lună de zile şi am ajuns la 50 de ani cu realizări frumoase. Am lucrat pe şantiere, plecaţi, dar casa a fost întotdeauna casă. O căsnicie se ţine cu respect, cu îngăduinţă, sinceritate şi încredere unul în celălalt. În viaţă trebuie să te completezi. Nu ţin cont că eu nu mă pricep la bucătărie, tot găsesc ceva să fac! Şi ea la fel, găseşte ceva de făcut la maşină. Nu au existat nici secrete, nici dubii, nici îndoieli. Avem două fete căsătorite, bine aranjate, suntem şi bunici, suntem mulţumiţi de tot ceea ce am realizat şi le dorim tuturor la fel”, ne-au mărturisit Alexandrina şi Marcel Băurceanu.

„Tinerilor care vor să ne urmeze exemplu le-aş spune că o căsnicie durează 50 de ani cu foarte multă răbdare din partea ambilor soţi, dar şi cu linişte. Avem doi băieţi care ne-au făcut şi bunici. Avem o nepoţică de care suntem foarte mândri. Chiar mâine va împlini 22 de ani, este studentă la Facultatea de Medicină în anul IV, învaţă foarte bine şi are bursă de merit”, ne-au spus soţii Marcela şi Zamfir Andrunache.

„Dacă se iveşte o neînţelegere, lăsăm unul de la altul! Înţelegere, armonie, sănătate, sunt tot ceea ce contează într-o căsnicie. Avem doi băieţi, trei nepoate şi trei nepoţi”, ne-au declarat soţii Profira şi Grigore Cociug.

Cum puteţi fi premiaţi la nunta de aur

Reamintim că premierea cuplurilor care au aniversat jumătate de veac de viaţă împreună se face în baza Hotărârii Consiliului Local nr. 151 din 2006, modificată în 2009. Familiile trebuie să depună la Registratura Primăriei municipiului Galaţi un dosar cu următoarele documente: cerere, acte de identitate - în copie şi certificat de căsătorie - în copie.

Citit 6913 ori Ultima modificare Marți, 26 Februarie 2019 12:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.