Vedete pentru o zi

Vedete pentru o zi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un grup de tineri inimoşi au demarat acţiunea „Help Portrait” *

Copiii cu dizabilităţi sau proveniţi din familii sărace din Pechea şi Cudalbi s-au simţit ieri ca nişte vedete la o şedinţă fotografică. Prin intermediul Fundaţiei „Inimă de copil”, un grup de tineri au descins în aceste localităţi pentru a le face copiilor respectivi fotografii de suflet.

„A ieşit aşa cum ne-am dorit. Să nu fie doar o simplă şedinţă fotografică, să le aducem puţină bucurie celor pe care i-am pozat, să se simtă importanţi”.

„Copiii s-au bucurat nespus, s-au îmbrăţişat cu membrii echipajului, au fost aranjaţi de  nişte make-up artişti voluntari. Au fost eroii zilei, aşa cum planificasem”, ne-a declarat iniţiatorul acţiunii „Help Portrait”, Mitică Crăciun, student la ASE.

Acesta susţine că la manifestarea care se va derula şi în acest weekend  şi săptămâna viitoare s-au înscris peste 50 de voluntari, cameramani şi fotografi amatori sau profesionişti şi persoane care să asigure un machiaj profesionist.

Astăzi, tinerii vor fotografia la Galaţi, în mai multe puncte. La 10.00 vor fi la Fundaţia „Inimă de copil”.  Între 11.00 şi 15.00 vor fi la „Ultimul leu” – la „Queen” şi în faţa Spitalului CFR (intersecţia străzilor Dogăriei şi Al. Moruzzi).

„Sunt aşteptaţi oameni care nu au posibilităţi să-şi facă o fotografie. Pot veni chiar cu întreaga familie. Le vom face atât portrete individuale, cât şi fotografii de familie”, mai spune Mitică Crăciun.

Aceştia vor face apoi un tur şi pe la alte fundaţii, iar o echipă se va afla la Leprozeria de la Tichileşti, iar luni vor merge la Azilul de Bătrâni de pe Războieni.

„Un sprijin deosebit l-am primit de la elevii de la CNVA, care după ce au aflat din ziar de acţiunea noastră, s-au organizat singuri foarte bine, au strâns fonduri pentru rame şi reprezintă cam jumătate din numărul voluntarilor care lucrează la proiect”.

„De asemenea, am primit ajutor şi de la Foto Express şi de la doamna Cristina David de la Avon”, ne mai spune iniţiatorul manifestării.

Citit 790 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.