O stradă din Galaţi, sufocată de mirosul dejecţiilor | Autorităţile promit remedierea problemei

O stradă din Galaţi, sufocată de mirosul dejecţiilor | Autorităţile promit remedierea problemei
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Mirosul pestilenţial şi peisajul dizgraţios de pe o stradă din Galaţi i-au adus la exasperare pe câţiva locatari din zonă. Este vorba despre oamenii de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 17, unde dejecţiile de la grupul sanitar al imobilului situat la intersecţia cu strada Dornei sunt deversate direct în stradă. Deşi pe această clădire este realizat şi un graffiti care pare să tragă un semnal de alarmă asupra poluării oraşului, chiar din conducta de colectare de la grupul sanitar se răspândesc dejecţii ce pun în pericol sănătatea cetăţenilor.

„Conducta de colectare de la grupul sanitar este spartă la ieşirea din imobil. Situaţia trenează de la începutul anului, dar acum s-a agravat, ca urmare a temperaturilor mari din această perioadă. Locuiesc la blocul V3A, în imediata vecinătate a imobilului respectiv şi suntem în situaţia de a nu mai putea să ţinem ferestrele deschise”, ne-a transmis Ion Vulpe.

Discutând cu reprezentantul Biroului de Presă al Primăriei, Toma Dumitrescu, ni s-a comunicat că "acest imobil nu figurează în patrimoniul municipiului Galaţi, fiind proprietate privată din anul 2011. Poliţia Locală este în curs de înştiinţare pentru a remedia această situaţie", a precizat Toma Dumitrescu.

"Pentru astfel de fapte, conform prevederilor Hotărârii de Consiliu Local 79/2002, proprietarul riscă sancţiuni până la 4.000 de lei. Poliţiştii de la Secţia 1 a Poliţiei Locale se vor deplasa la faţa locului şi vor lua toate măsurile care se impun", ne-a declarat Aurelia Matei, putătorul de cuvânt al Poliţiei Locale.

Citit 6599 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2023 21:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.