Asociaţie de proprietari, acuzată de abuz în serviciu

Asociaţie de proprietari, acuzată de abuz în serviciu
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Un locatar din Galaţi acuză Asociaţia de Proprietari  nr. 225, situată pe strada Regiment 11 Siret nr. 45, bloc I2, scara 1, parter, de săvârşirea unor abuzuri ale îndeplinirii atribuţiilor de serviciu de către preşedintele şi administratoarea acesteia.
Printre acestea, gălăţeanul ne-a enumerat calcularea defectuoasă a cotelor de întreţinere, majorarea nejustificată a fondului de rulment, lipsa accesului la documentele asociaţiei pentru a afla cum sunt cheltuiţi banii, reparaţii de slabă calitate, precum şi angajarea unui număr de zece persoane, contribuţia în ceea ce priveşte plăţile salariale fiind prea mare. Motiv pentru care Florin Şoitu, care îl reprezintă, prin procură notarială, pe fratele său, proprietar de drept al unui imobil din blocul I2, se consideră prejudiciat, neputându-şi valorifica anumite drepturi prevăzute în Legea nr. 196/2018, privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari.
În vederea soluţionării situaţiei, am luat legătura telefonic cu preşedintele asociaţiei incriminate, Alexandru Anghel, care ne-a declarat: "Este singurul locatar care ne face probleme. Nu avem alte plângeri. Toate cheltuielile pe care le plăteşte sunt justificate, fapt care i-a fost demonstrat. I-am dat copii după toate procesele verbale. De-a lungul timpului, am reparat lifturile, acoperişul şi instalaţia de la subsol, având facturi pentru toate lucrările. Sunt doar patru persoane angajate: administrator, jurist, cenzor şi femeie de serviciu".

Citit 8405 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Februarie 2019 19:10

6 comentarii

 • postat de druta tatu
  Vineri, 01 Martie 2019 18:38
  188.173.202.***
  Sa dipara acesti trantori.Femeile de serviciu sa fie platite pri primarii.
  2
  8
  Raportează
 • postat de Iar eu
  Vineri, 01 Martie 2019 15:56
  109.166.132.***
  Problema e ca anumiti locatari nu vor decat sa critice nejutifucat.
  Daca sunt nemultumiti, de ce nu trec dumnealor sa fie presedinti sau macar in comitet?
  Exista o serie de locatari care nu fac nimic stau doar in opozitie si cărcotesc!
  9
  4
  Raportează
 • postat de ALO, BIROUL DE INDRUMARE A ASOCIATIILOR DIN PRIMARIE!
  Joi, 28 Februarie 2019 22:50
  95.76.3.***
  Aceleasi probleme la Asociatia 182 de la BR 1B, din str. Brailei.

  Recent s-au tinut alegeri pe legea 196/2018 numai pe baza unui tabel, fara afis la avizier,fiind anuntati pentru participare la sedinta numai proprietarii care le asigurau continuitatea la conducere; la sc.1, BR1A, un individ a facut din igienizarea scarii continuitate in familie timp de 30 de de ani, ii cred pe proprietari subordonatii lui, angajand soacra, plod, nevasta, care insira zoile fara o fisa a postului, fara detergent doar asa cand si cand,pute dupa ce se usuca, fara un program de lucru stabilit conform contractului de munca; zoica coboara dimineata pe la 4 la parter 10 minute, ca-i este rusine s-o vada vecinii cu matura-o doamna dupa care ramane dara de transpiratie- strange hartiile de la cutiile postale si manjeste cu zoi cabina liftului, ceva pe la intrare si inapoi la culcare!

  Si prostii platesc aproape 1000 lei/ luna, subsolul pute si pe casa scarii,refuzandu-se orice relatie la ceea ce fac acolo.

  Administratorul si presedintele, inclusiv membrii comitetului cu interese personale, retributii babane, prime, spatii comune numai in interesul lor!

  Nu rezolva nicio sesisazre facuta de proprietari, dar si multi prosti care platesc fara sa stie pe ce dau banii!

  Nu stim ce fac cei din biroul primariei obligsti sa-i controleze!

  Bataie de joc!

  Sigur ca este de competenta instantei de judecata.
  2
  12
  Raportează
 • postat de Smaranda
  Joi, 28 Februarie 2019 12:21
  81.12.149.***
  Veniti in control si la Asociatia de Proprietari nr. 200 din Tiglina1 sa vedeti ce haos e aici. Toata activitatea e condusa de d-na Administratora,... Presedinte nimeni nu stie cine este, iar reparatii la instalatiile de la subsol sau pe coloane nu s-au executat NICIODATA. Totul e putred si arata ca dupa razboi!
  Alooooooo, PRIMARIA se sesizeaza?
  1
  9
  Raportează
 • postat de red devil
  Joi, 28 Februarie 2019 10:48
  109.102.190.***
  ar trebui desfiintate asociatiile sau creata una la nivel de municipiu. pentru lumina de pe scara(fiecare proprietar isi poate pune in fata usii un bec led) si femeia de serviciu (poate fi platita o taxa anuala catre primarie-sau creat contract de asociatia ramasa), platesc alte cel putin 3 salarii. nu ar strica in momentul actual o transparenta mai mare, afisata in interiorul sediului asociatiei si nu la cerere.
  5
  23
  Raportează
 • postat de ariciul
  Joi, 28 Februarie 2019 09:07
  90.95.114.***
  Adica pentru toti prostii presedintele de asociatie e ...presedinte,iar pentru ala e hot.Pai Da .Pentru el presedintele de asociatie e Hot.Si pentru mine 95% dintre presedinti cu toata clica lor ....SUNT HOTI.Si asa vor ramane pana cand se vor desfiinta aceste mafii de cartier.In Romania cu mici exceptii,tot omul care aduna banii altora,FUUURAAA.
  6
  17
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.