Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
2 comentarii

De luni, începe cel mai lung şi mai greu post de peste an. Abia pe 28 aprilie, când vom prăznui Învierea Domnului, vom putea mânca iarăşi "de dulce".

Sfinţii părinţi ne învaţă că nu doar dieta contează. Se poate spune că importanţa regimului alimentar e mai mică decât cea a pregătirii spirituale, astfel încât postul nostru să aibă rost. Călugării au înţeles cel mai bine taina postului: "În post, contează foarte mult să vă iertaţi unul pe altul. Poţi să mori de foame, nu are niciun rost postul tău până nu te împaci cu celălalt. Unii nu-şi vorbesc cu anii. Dar postesc în fiecare post. Vai de postul lor", spunea părintele Sofian Boghiu, unul dintre cei mai importanţi monahi din istoria isihasmului românesc.
Am primit la redacţie şi o „comunicare de mare folos” de la preotul Costică Cimpoeşu, paroh al Bisericii Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, din Bădălan, care aminteşte credincioşilor că „dacă de multe ori nu am respectat şi păzit poruncile Domnului, a venit timpul să ne îndreptăm dacă avem dorinţa şi puterea să o facem. E timpul să ne iertăm pe noi înşine şi apoi să ne cerem iertare de la cei din jurul nostru, ca apoi să iertăm şi pe ceilalţi. Dacă vom respecta acest lucru, vom aştepta cu bucurie marea sărbătoare duhovnicească a Sfintei Învieri a Domnului nostru Isus Hristos. Eu îmi cer iertare de la toţi cei cărora, fără voia mea, le-am greşit şi voi depune efort ca acest lucru să nu se mai repete”.
Postul Sfintelor Paşti este o perioadă a înfrânării. Zilele de post aspru vor alterna cu cele în care se va da dezlegare la ulei şi vin. Vor fi însă şi zile de post negru, în care cei care ţin cu stricteţe cont de recomandările Bisericii vor mânca abia seara. Pe durata celor şapte săptămâni de post, vor fi doar două dezlegări la peşte. Prima, pe 25 martie, de sărbătoarea Bunei Vestiri, iar a doua, pe 21 aprilie, în duminica Floriilor.

Citit 1538 ori Ultima modificare Vineri, 08 Martie 2019 17:11

2 comentarii

 • postat de MIHAIL Marți, 12 Martie 2019 00:16 79.116.109.*** Link la comentariu
  0
  2

  SA FIM OAMENI BUNI,SI NU NUMAI IN ACEASTA PERIOADA CI TOT TIMPUL,SA NE IUBIM APROAPELE SINCER SI FARA CONDITIONARE,SA FACEM BINELE SI MACAR SA NU FACEM RAUL,,!!!SANATATE SI NUMAI BINE LA TOATA LUMEA!!!

  Raportează
 • postat de MIHAIL Luni, 11 Martie 2019 21:33 79.116.109.*** Link la comentariu
  0
  2

  SA FIM SANATOSI,SA TRAIM SI SA AJUNGEM CU BINE LA TRADITIONALA SARBATOARE !!!SANATATE SI NUMAI BINE LA TOATA LUMEA!!!SI SA NE STRADUIM SA FIM MAI BUNI!!!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.