Jandarmii, mai prezenţi în stradă alături de poliţie

Jandarmii, mai prezenţi în stradă alături de poliţie
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Pentru a face faţă nevoilor legate de asigurarea ordinii publice în numeroase zone a judeţului, dar mai ales în municipii, în 2018 s-a impus o suplimentare mai accentuată a patrulelor mixte formate din poliţişti şi jandarmi.

Pentru descurajarea şi prinderea în flagrant a celor certaţi cu legea, în locurile considerate zone cu risc criminogen ridicat, au fost prezente, conform bilanţului raportat de Jandarmeria Galaţi, peste 1.400 de patrule mixte, dintre care 1.042 numai în mediul urban. Cooperarea cu poliţia a reprezentat astfel o treime din activitatea de menţinere a ordinii publice a jandarmilor gălăţeni în anul trecut, când totalul misiunilor derulate pe această linie a ajuns la 3.558. 

Referendum şi proteste 

Referendumul pentru definirea familiei tradiţionale, care a angrenat un număr foarte mare de militari, şi scăderea cu peste 70 la sută a numărului acţiunilor de protest faţă de 2017 a făcut ca, per total, numărul misiunilor jandarmilor gălăţeni să scadă de la 5.464 la 4.968. Dintre acestea, pe lângă misiunile de menţinere a ordinii publice, 360 au fost misiuni de asigurare a ordinii publice, cele mai multe la manifestări sportive, 64 la solicitarea Inspectoratului Şcolar, cu ocazia examenelor de bacalaureat, evaluare naţională, titularizare sau definitivat, aproape 600 în cooperare cu alte instituţii şi peste 300 de misiuni de punere în executare a unor mandate de aducere.

Citit 2038 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Martie 2019 01:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.