Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
3 comentarii

Pentru a face faţă nevoilor legate de asigurarea ordinii publice în numeroase zone a judeţului, dar mai ales în municipii, în 2018 s-a impus o suplimentare mai accentuată a patrulelor mixte formate din poliţişti şi jandarmi.

Pentru descurajarea şi prinderea în flagrant a celor certaţi cu legea, în locurile considerate zone cu risc criminogen ridicat, au fost prezente, conform bilanţului raportat de Jandarmeria Galaţi, peste 1.400 de patrule mixte, dintre care 1.042 numai în mediul urban. Cooperarea cu poliţia a reprezentat astfel o treime din activitatea de menţinere a ordinii publice a jandarmilor gălăţeni în anul trecut, când totalul misiunilor derulate pe această linie a ajuns la 3.558. 

Referendum şi proteste 

Referendumul pentru definirea familiei tradiţionale, care a angrenat un număr foarte mare de militari, şi scăderea cu peste 70 la sută a numărului acţiunilor de protest faţă de 2017 a făcut ca, per total, numărul misiunilor jandarmilor gălăţeni să scadă de la 5.464 la 4.968. Dintre acestea, pe lângă misiunile de menţinere a ordinii publice, 360 au fost misiuni de asigurare a ordinii publice, cele mai multe la manifestări sportive, 64 la solicitarea Inspectoratului Şcolar, cu ocazia examenelor de bacalaureat, evaluare naţională, titularizare sau definitivat, aproape 600 în cooperare cu alte instituţii şi peste 300 de misiuni de punere în executare a unor mandate de aducere.

Citit 1274 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Martie 2019 01:08

3 comentarii

 • postat de Goe Joi, 14 Martie 2019 06:22 5.13.137.*** Link la comentariu
  0
  3

  Politia locala spre exemplu in echipe de cate doua persoane controleaza actele soferilor de taxi si in special doresc sa afle cati dintre acestia incalca legea neavand abonament la radioul din dotarea masinii.Un astfel de control dureaza in jur de 30 min. Timp in care unul dicteaza iar celalalt completeaza procesul verbal de constatare si invitatia la sediul Politiei locale la o data si ora bine stabilite. In caz contrar......In rest ceilalti care sunt certati cu legea cu adevarat isi vad de treaba nestingheriti.

  Raportează
 • postat de f.h. Miercuri, 13 Martie 2019 23:02 89.137.137.*** Link la comentariu
  0
  3

  Criminalii , pedofilii, violatorii, spargatorii de masini , talharii ,hotii misuna prin oras atat ziua cat si noaptea si daca politia nu face patrule si ii ia la intrebari pe suspecti va fi vai de victime. Iesiti in strada pt ca hotii au invatat unde sunt camere si se fereste. Zilnic au loc furturi din masini noaptea dar si ziua.

  Raportează
 • postat de Alexuz Miercuri, 13 Martie 2019 10:01 5.2.205.*** Link la comentariu
  1
  15

  Daaaa, sunt asa de prezenti incat ala violeaza copilul in plina zi, minorii fara ocupatie sparg masini cum sparg eu seminte la meci si in cartierele dubioase ies batai in fiecare seara.
  Ii suni, vin, constata si fraierii platesc benzina.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.