Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
3 comentarii

Zilele trecute, în cartierul Micro 17 a fost instalat un nou punct gospodăresc de colectare a deşeurilor, amenajat chiar în parcarea care deserveşte blocurile şi care ocupă trei locuri de parcare. Situaţia i-a nemulţumit pe locatari, care au făcut multiple sesizări, atât la Serviciul Public Ecosal, cât şi pe adresa redacţiei noastre.

Mai mult chiar, accesul la sistemul de separare a deşeurilor nu este posibil, întrucât containerele instalate nu permit acest lucru, fiind, de fapt, nişte ghene învechite, în care oamenii sunt nevoiţi să arunce tot gunoiul la grămadă, cu şanse reale de a crea un adevărat focar de infecţie, mediu ideal pentru rozătoare şi insecte.

"Mai bine le mută vizavi, în faţa cimitirului. Seara, dacă vin mai târziu, nu mai găsesc niciun loc de parcare. Ca să nu mai spun de miros, care pe perioada verii va fi insuportabil", ne-a declarat Floricel Moraru, locatar în zonă. Amplasarea containerelor ar trebui realizată în funcţie de mai multe considerente, printre care şi eficienţa unui punct de colectare separată, care ar trebui asigurat de către autorităţile administraţiei publice, în calitate de deţinătoare legale ale deşeurilor municipale încredinţate.

Contactată telefonic, Mirela Furtună, directoarea Ecosal, ne-a dat declarat: "Noi am amplasat acolo la comanda Primăriei şi nu ştiu ce răspuns să vă dau acum dumneavoastră. Serviciul Ecosal nu pune containere acolo unde vrea şi nu desfiinţează acolo unde vrea. Dacă am fi pus containere de colectare selectivă, cu siguranţă se ocupa şi mai mult din locul de parcare. Sunt zone în care nu este, efectiv, loc pentru a le pune, unul la mână, şi, doi la mână, nu avem containere pentru selectiv".

Pentru o continuare logică a şirului de declaraţii, am trimis o solicitare scrisă şi Biroului de Presă al Primăriei Galaţi, răspunsul primit fiind următorul: "Va fi analizată situația în teren, numărul punctelor de colectare a deșeurilor menajere, distanța față de blocuri etc. și se va stabili care sunt soluțiile optime. Primăria municipiului Galați prin Serviciul Public Ecosal are în plan modernizarea tuturor punctelor de colectare a deșeurilor menajere din oraș".

Citit 2985 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Martie 2019 00:43

3 comentarii

 • postat de VALENTIN Vineri, 15 Martie 2019 10:33 109.103.134.*** Link la comentariu
  1
  5

  aduceti niste pubele si la barbosi la capatul lui 31 ca aici e loc..................................e jale mare.si indreptati si strada de la gara la capat spre dig ,ca se rup masinile si autobuzele in 2...................................

  Raportează
 • postat de DOMNUL PANAIT Vineri, 15 Martie 2019 08:05 86.34.187.*** Link la comentariu
  5
  12

  Si asa nu sunt deloc locuri de parcare , s-au mai gasit si astia sa ocupe cateva locuri !!! GENIAL

  Raportează
 • postat de gabi Vineri, 15 Martie 2019 07:48 5.13.151.*** Link la comentariu
  2
  15

  locuitorii zonei respective sunt in apropierea sediului ECOSAL,sa vina sa va arunce gunoiul in curte,poate gaseste doamna director o solutie civilizata de colectare selectiva.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.