A început ”Luna plantării arborilor”

A început ”Luna plantării arborilor”

Arhivă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Perioada 15 martie – 15 aprilie este declarată, prin actualul Cod silvic, o sărbătoare a naturii, un prilej pentru silvicultori de a face din pădure un subiect de atenţie, de a promova ideile silvice şi în acelaşi timp de a-şi îndruma semenii în rezolvarea acestei ecuaţii a vieţii, unde pădurea reprezintă o componentă esenţiala. „Mereu actuală, nevoia de apărare, conservare și extindere a suprafețelor ocupate cu păduri este crescută în special în zonele cu suprafețe reduse de fond forestier, în care se regăseşte și județul Galați.

Organizate sub sloganul „Romsilva – contează pentru viitor”, Direcția Silvică Galați, prin structurile ocoalelor silvice existente în teritoriu, și-a propus și în acest an să marcheze perioada „Sărbătorii plantării arborilor” prin acțiuni concrete de conștientizare a rolului și importanței pădurilor, în special în rândul tineretului. Se vor face împăduriri pe terenurile statului sau pe suprafețe din afara fondului forestier național, în care sunt așteptați să participe angajați din cadrul ocoalelor silvice și voluntari de la diverse instituții sau organizații non-guvernamentale. Concomitent, sprijinim acțiunile de împăduriri sau plantări desfășurate de școli, primării sau alte instituții în diverse locații, prin consiliere şi asistenţă tehnică asigurată de către personalul silvic specializat. Vă aşteptăm să vă alăturați efortului comun  de apărare a tezaurului verde pe care îl avem de păstrat și transmis generațiilor viitoare”, se afirmă într-un comunicat semnat de directorul general al Direcţiei Silvice Galaţi, Valentin Hahuie.

Citit 814 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Martie 2019 20:09

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro