Ateliere creative de Ziua Teatrului pentru Copii. Păpuşi din pungi de hârtie, spectacole şi jocuri la ”Gulliver”

Ateliere creative de Ziua Teatrului pentru Copii. Păpuşi din pungi de hârtie, spectacole şi jocuri la ”Gulliver”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Anual, pe data de 20 martie, este aniversată Ziua Internaţională a Teatrului pentru Copii şi Tineret, promovată sub îndemnul “Du un copil la teatru, astăzi!”, în timp ce ziua de 21 martie este recunoscută drept Ziua Mondială a Marionetei.

Cu acest prilej, păpuşarii de la "Gulliver" vor aduce pe scenă cea mai recentă premieră, spectacolul “Punguţa cu doi bani”, după Ion Creangă, de la ora 10,00, în zilele de 20 şi 21 martie. În plus, Teatrul Gulliver va organiza două ateliere de creaţie, în parteneriat cu Şcoala nr. 26, în cadrul cărora participanţii vor avea ocazia să construiască păpuși din pungi de hârtie sau să înveţe cum să îşi identifice şi controleze emoţiile prin intermediul unor jocuri teatrale.

În data de 20 martie, de la ora 11,30, timp de o oră magică, elevii vor decupa, vor lipi, vor colora şi îşi vor dezvolta creativitatea, sub îndrumarea actorilor coordonatori ai atelierului, Andrei Ciugulea, Ionuţ Tudorache şi Nicoleta Miru. În încheiere, fiecare păpuşă va trebui să se prezinte şi, dacă doreşte, poate spune o poezie sau să fredoneze un cântecel.

Joi, 21 martie, de Ziua Mondială a Marionetei, copiii se vor amuza în cadrul atelierului de jocuri teatrale. Acesta are ca obiectiv scoaterea la suprafaţă a emoţiilor de toate tipurile şi gestionarea acestora prin joc. Atelierul are un profund caracter educativ-terapeutic, fiind folosite tehnici de terapie prin artă. Nu vor lipsi nici exerciţiile de vorbire scenică, prin intermediul lor copiii reuşind să îşi îmbunătăţească vorbirea, postura, capacitatea de a-şi adapta tonul şi volumul vocii în funcţie de factori externi (mărimea sălii, distanţa faţă de public). 

Copiii gălățeni vor mai avea ocazia să participe la astfel de ateliere de creație, care se vor desfășura în cadrul Festivalului Internațional de Animație “Gulliver”, din perioada 13-18 mai.

Citit 1637 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Martie 2019 13:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.