Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
2 comentarii

Renumit datorită Parcului Pazvante şi existenţei Catedralei Sfântul Gheorghe, centrul oraşului Tecuci are şi locuri invadate de gunoaie, deşi municipalitatea are cele mai mari taxe de salubrizare din ţară. Chiar dacă pe străzile principale există coşuri de gunoi şi curăţenia e la ordinea zilei, în momentul în care ajungi pe străduţe laterale, realitatea te izbeşte drept în faţă. Multe gunoaie, aruncate la voia întâmplării, sau mai bine spus, răscolite de câini sau de oamenii străzii, în căutare de resturi, strică imaginea clădirilor vechi sau reabilitate de curând.

Este cazul străzii 1 Decembrie, unde zeci de pungi cu resturi menajere şi tot felul de obiecte zac aruncate în jurul containerelor, chiar şi zile întregi. Cum autorităţile  nu par să ia vreo măsură, tecucenii ar trebui accepte provocarea #trashtag, la fel ca şi gălăţenii. O doză de spirit cetăţenesc nu ar face rău şi poate ar mai schimba, măcar pentru câteva zile pe lună, faţa centrului.

Citit 1465 ori Ultima modificare Duminică, 31 Martie 2019 14:06

2 comentarii

 • postat de tecucean Duminică, 31 Martie 2019 13:48 109.102.130.*** Link la comentariu
  0
  1

  In ce priveste parcurile, Tecuciul a mostenit trei pacuri de la regimul comunist. Cel din centru despre care s-a vorbit, pe care autoarea l-a botezat "Pazvante" si inca doua carora administratia anterioara le-a dat niste nume pompoase, care dovedesc simpatia si respectul pentru monarhii pe care i-a avut Romania, dar care nu au avut nimic comun cu parcurile respective.
  Atat parcul din centru, cat si cel de pe Bulevard au fost amenajate in regimul comunist, probabil de niste arhitecti de meserie, avand o eleganta pe care acum au pierdut-o.
  Cel din centru a capatat un aer exotic, dupa conceptia lui Pazvante. Dar cel de pe bulevard, un parc imens, elegant, care ar fi devenit si mai frumos cu trecerea timpului prin maturizarea copacilor, a fost mutilat iremediabil de lacomia unor indivizi fara scrupule Unii, dornici de a avea ce nu era al lor, profitori ai unor vrenuri tulbure. Altii, administratori necinstiti ai bunului public. Parcul si-a pierdut simetria, au aparut vile si un teren de tenis care l-au mutilat.

  Raportează
 • postat de tecucean Duminică, 31 Martie 2019 13:22 109.102.130.*** Link la comentariu
  0
  1

  O prima observatie: Parcul despre care e vorba, situat langa catedrala, nu se numeste "parcul Pazvante". Poate ca ii spun asa doar cativa apropiati ai lui Pazvante.
  E adevarat ca Pazvante, care l-a avut in administratie un numar de ani, l-a administrat bine si a adaugat la frumusetea lui, dar i-a dat si o nuanta de chici pe alocuri.
  Cat despre situatia salubrizarii, niciodata nu a fost o mai mare dezordine in domeniu. Cetatenii platesc mai mult, dar societatea are mult mai putine obligatii fata se ei decat in trecut. Cazul merita studiat atat pe teren, cat si scriptic, analizand contractele incheiate de cetateni cu societatea respectiva. Poate fi un test interesant pentru un viitor ziarist..
  Totusi, fara a avea cine stie ce rafinament, Pazvante a fost un exemplu de afacerist cu initiativa care a facut ceva si pentru el, dar si pentru oras. Daca i s-ar da lui Salubritatea, sau alt sector care schioapata, le-ar pune pe

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.