Familia Bujor din Lieşti are nevoie de noi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Doi copii bolnavi aşteaptă un ajutor *

Din comuna Lieşti am primit zilele acestea o scrisoare a soţilor Săftica şi Dumitru Bujor, în  care aceştia îşi exprimă cu decenţă disperarea.

Familia creşte trei copii. Şi dacă fata cea mare este elevă a Colegiului Naţional „Al. I. Cuza” şi „are rezultate meritorii”, spune tatăl ei, cea de-a doua fiică - Mariana Ionela, în vârstă de 9 ani - a suportat o operaţie pe cord şi eforturile pentru întreţinerea sănătăţii ei sunt delicate.

În ultimul timp, mama Ionelei a mers frecvent  cu ea la spital, pentru tratament... Şi cum un necaz nu vine niciodată singur, familia Bujor a constatat că şi cel de-al treilea copil, Cristi Ionuţ, în vârstă de  5 ani, este bolnav,  suferind de autism atipic.

Ionuţ este în evidenţa Comisiei pentru Protecţia Copilului şi se află printre persoanele cu handicap „care necesită protecţie specială”. Familia Bujor doreşte însă să-i dea o şansă,  de aceea, de două ori pe săptămână, merge la Focşani şi face consiliere...

Toate acestea însă costă, dacă luăm în calcul că o şedinţă de consiliere nu poate fi realizată decât cu 30 lei pe oră (300.000 lei vechi), plus transportul până la Focşani de două ori pe săptămână.

Această familie trăieşte dintr-un venit de însoţitor, al doamnei Săftica - de doar 500 lei pe lună - plus alocaţiile. Dumitru Bujor este sobar dar nu a mai avut ceva serios de lucru de circa două luni.

„Am primit mult sprijin de la părintele Barbu din Şerbăneşti, comuna Lieşti, dar şi de la Primăria Lieşti”, ne-a spus domnul Bujor.

Acest părinte doreşte cu disperare nerostită să-şi ajute copiii, deşi omul vede că vremurile nu sunt tocmai prielnice. I-a scris însă lui Moş Crăciun, în ideea că Moşul generos şi omenos va găsi ceva resurse pentru a mai alunga puţin necazurile din familia Bujor şi pentru a o ajuta să-şi trateze cei doi copii. 

În numele celor mici din familia Bujor, vă chemăm la solidaritate cu aceşti semeni din Lieşti. Dacă treceţi înspre sau dispre Tecuci, abateţi-vă puţin din drum şi deschideţi uşa familiei Bujor, care locuieşte vizavi de Biserica din Şerbăneşti.

Apelul este îndreptat mai ales către oamenii din sat care le cunosc necazul şi care ar putea din puţinul lor să întreţină speranţa acestei familii. Doamne, intră şi-n a lor chilie!...

Citit 1284 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.