Unde se mai poate face SPORT, în Galaţi, în aer liber şi gratuit (FOTO)
Foto: Foto ”Viața liberă”, Sonia Baciu

Unde se mai poate face SPORT, în Galaţi, în aer liber şi gratuit (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În ultimii ani, s-au deschis la Galaţi 20 de parcuri şi locuri de joacă pentru copii, dar se pot număra pe degete cele destinate adolescenţilor, iar fostele maidane acum sunt acaparate de autoturisme


Locurile în care adolescenţii să poată face puţin sport, în aer liber, dar mai ales gratuit, sunt tot mai puţine, cu fiecare an care trece. Maidanele copilăriei unora, acum sunt invadate de autoturisme sau pur şi simplu lăsate de izbelişte.

Într-o scurtă plimbare prin cartierele oraşului, am găsit foarte puţine terenuri de sport amenajate, în care adolescenţii şi tinerii să poate juca, în mod organizat, baschet, fotbal, tenis de câmp sau handbal. Banalele mese de ciment pentru tenis de masă au fost înlocuite, dar unele sunt amplasate neadecvat, putând să-i pună în pericol pe jucători.

În „Orăşelul copiilor”, de exemplu, este un teren de baschet şi tenis de câmp, dar căruia îi lipsesc atât panourile, cât şi fileul. Cei responsabili cu paza parcului ne-au declarat că panourile au fost luate de cei de la Primărie, pentru reparaţii, care durează însă de aproape o lună. Până atunci, picii nu pot decât să se uite cu jind la teren, cel puţin până în cursul lunii viitoare. "Vor fi comandate nişte elemente pentru a se face o reparaţie conformă, pentru a nu mai fi astfel de probleme. În cursul lunii octombrie, cei de la Direcţia de Infrastructură şi lucrări publice (n.r. - care au în atribuţii reparaţiile mobilierului urban din locurile de joacă) se vor ocupa de repunerea acelor panouri”, a declarat Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt din cadrul Primăriei.

În Ţiglina I se află un teren de baschet, care este o încântare pentru copii. „Vin aici părinţi cu copii, liceeni, pe timpul zilei este chiar plăcut să îi vezi, dar cum se lasă întunericul, locul este împânzit de tineri, aparent fără ocupaţie, care nu fac altceva decât să distrugă pe aici. Nu putem să le spunem nimic, căci ne ameniţă”, ne-a spus o doamnă din zonă.

Nici Parcul “Viva” nu a scăpat de vandali, astfel că aici piesele din zona de fitness sunt folosite neadecvat de către cei mai mari, iar plasa din jurul terenului de baschet este pe alocuri ruptă.

Dacă în zona centrală a oraşului se mai află astfel de spaţii, în cartierele mărginaşe ele lipsesc, fostele maidane fiind acum folosite pe post de locuri de… parcare.

Citit 5391 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Septembrie 2016 00:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.