Campanie de colectare a electrocasnicelor uzate

Campanie de colectare a electrocasnicelor uzate
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

În perioada 2-26 aprilie, Ecosal este partener în campania naţională ECOTIC “Oraşe Curate”, de colectare a electricelor şi electronicelor uzate din mediul urban, care va lua startul la Galaţi, cu sprijinul autorităţilor locale. Campania încurajează locuitorii să predea spre reciclare, la centrele de colectare municipală, deşeurile de echipamente electrice şi electronice. Astfel, în perioada campaniei, orice locuitor care va preda  deşeuri între 15 kg şi 35 kg cumulat va primi un tichet valoric de 10 lei, iar pentru deşeuri peste 35 kg cumulate vor primi un tichet valoric de 20 de lei. Cei interesaţi sunt aşteptaţi la punctul de colectare situat pe Drumul Viilor, nr. 1, de luni până sâmbătă între orele 8,00 şi 16,00, iar duminica între orele 8,00 şi 12,00, precum şi la centrul de colectare situat pe Strada Nufărului, nr. 24-26 şi  la Staţia de sortare Barboşi, de luni până vineri, între orele 7,00 şi 14,00.

Pentru ridicarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice mari şi voluminoase, o echipă Ecosal se va deplasa şi le va ridica de la domiciliu, în baza unei programări prealabile la numerele de telefon 0236 312 282 şi 0374 927 292.

ECOTIC este o organizaţie colectivă nonprofit care gestionează deşeurile de echipamente electrice şi electronice (DEEE), în numele a peste 600 de producători şi importatori afiliaţi. ECOTIC asigură şi supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare şi reciclare, astfel încât, la final DEEE să nu mai prezinte un pericol.

Deşeurile electrice şi electronice pot avea în componenţa lor elemente nocive pentru mediu şi sănătatea populaţiei. De exemplu, substanţele ignifuge bromurate, care se regăsesc în plăcile electronice, nu se degradează în mediu. Expunerea pe termen lung la aceste substanţe poate duce la tulburări de memorie. Ele pot interfera şi în funcţionarea normală a glandei tiroide şi a sistemului hormonal uman.

Citit 3808 ori Ultima modificare Luni, 01 Aprilie 2019 19:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.