Societăţi comerciale cu nereguli. Peşte stricat, găsit în galantare

Societăţi comerciale cu nereguli. Peşte stricat, găsit în galantare
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Peşte cu termenul de valabilitate expirat, vândut ca marfă proaspătă, în condiţii improprii, încasări nefiscalizate şi lipsa măsurilor elementare de pază a pescăriilor au fost principalele nereguli constatate, zilele trecute, la controalele făcute de poliţişti şi inspectorii sanitar-veterinari. Opt societăţi comerciale au fost vizate de verificările echipelor de control, acestea constatând nu mai puţin de 11 abateri de la lege a celor care se ocupă cu comercializarea peştelui şi a produselor din peşte.

"Au fost aplicate tot atâtea sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 98.000 de lei. Este vorba despre sancţiuni privind nerespectarea de către societăţile comerciale a condiţiilor sanitar-veterinare, comercializarea peştelui proaspăt cu termenul de valabilitate expirat, precum şi sancţiuni pe linia pazei bunurilor și valorilor. Poliţiştii au confiscat 360 de kilograme de peşte şi produse din peşte, neconforme din punct de vedere sanitar-veterinar, valoarea acestora fiind de 3.970 de lei", precizează cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Unele constatări au avut şi iz de evaziune fiscală în momentul în care echipele de control au găsit, în gestiune, peste 2.000 de lei, bani proveniţi din vânzări pentru care nu s-au emis bonuri fiscale.

Citit 3749 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Aprilie 2019 02:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.