Bombă de 100 de kilograme, descoperită în comuna Munteni

Bombă de 100 de kilograme, descoperită în comuna Munteni
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Pirotehniștii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați au fost solicitați să intervină în satul Frunzeasca, comuna Munteni, unde a fost descoperită o bombă exploziv-brizantă, provenită din Al Doilea Război Mondial.

”Este vorba despre o bombă exploziv-brizantă americană, tip Demo de 250lb. Bomba are 100 de kilograme greutate totală, din care 50 de kilograme reprezintă încărcătura de exploziv. Are 87,6 de centimetri fără ampenaj”, ne-a explicat lt. col. Eugen Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Galați.

Bomba nu va fi transportată de pe terenul unde a fost descoperită, ea urmând să fie distrusă miercuri, 3 aprilie 2019, pe un teren pus la dispoziție de Primăria Munteni.

”S-a dispus delimitarea zonei unde s-a descoperit elementul de muniție și interzicerea accesului altor persoane. Zona va fi păzită de către jandarmi până în data de 3 aprilie 2019, când va fi distrusă de către pirotehniștii ISU Galați pe un teren din apropiere pus la dispoziție de primăria Munteni”, a conchis lt. col Eugen Chiriță.

Citit 2033 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Aprilie 2019 01:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.