Hristos a Înviat! Mii de credincioși au luat Lumina Sfântă de la Catedrală

Hristos a Înviat! Mii de credincioși au luat Lumina Sfântă de la Catedrală
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Câteva mii de credincioși gălăţeni s-au strâns sâmbătă noapte în faţa Catedralei Arhiepiscopale pentru a participa la cea mai importantă slujbă: cea a Înivierii Dimnului Isus Hristos.

Tineri și bătrâni, bogați și săraci, ei s-au adunat în fața Catedralei, în jurul esplanadei amenajate special, pentru a primi Lumina direct de la ÎPS Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos. Pentru al 11-lea an consecutiv, Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim de o delegaţie specială a Patriarhiei Române și a ajuns, în cursul serii, și la Galaţi, Arhiepiscopul Dunării de Jos transmiţând-o ulterior în toate parohiile. În mesajul său către gălăţeni, ÎPS Casian Crăciun a îndemnat la cumpătare şi la o întoarcere la adevăratele valori ale creştinismului, ce nu ţin de starea materială ci mai degrabă de cea spirituală.

”Să nu rămânem, de Sfintele Paşti, doar cu lumina din lumâ­narea pascală. Lumina pe care am primit-o este semnul Învierii Sale. Dar aceasta este „călăuza“ de la întuneric la lumină, de la lumesc la ceresc şi de la tristeţe la bucurie. Se cuvine, însă, a face paşii decisivi „pe cale“, ca şi Luca şi Cleopa, spre interio­rul casei. Se numeşte „Casa Pâinii“, a Sfintei Împărtăşanii! În biserică ne aşteaptă Iisus Hristos Domnul la Sfânta Liturghie, în cadrul căreia ni Se oferă, aidoma sfinţilor Luca şi Cleopa. Ne împărtăşeşte cu „Trupul şi Sângele Său“ ca să avem viaţă veşnică în noi înşine! Fiecare creştin botezat, care a postit după puteri, s‑a spovedit şi a luat binecuvântare de la părintele du­hovnic, este invitat la „ospăţul Stăpânului“, deoarece „masa este plină, ospătaţi‑vă toţi! Viţelul este mult, nimeni să nu iasă flămând!“. Astfel, devenim şi noi Casa lăuntrică, un nou Emaus al Domnului. Prin Sfânta Împărtăşanie înviem şi noi din păcat şi ne sfinţim. Acesta este scopul şi mesajul Învierii! Apoi mergem şi la agapa de acasă, cu rudele şi prietenii", le-a transmis Arhiepiscopul Dunării de Jos, credincioşilor prezenţi la slujba de Înviere.

Citit 3049 ori Ultima modificare Marți, 30 Aprilie 2019 02:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.