PERICOL! Un trotuar din Galaţi le dă bătăi de cap pietonilor

PERICOL! Un trotuar din Galaţi le dă bătăi de cap pietonilor
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Numărul gălăţenilor care aplică şi practică spiritul civic nu este suficient, fapt demonstrat şi în cartierul Ţiglina II. Există, între Biserica "Înălţarea Domnului" şi grădinile aferente blocurilor E6 şi E7, un trotuar, acel spaţiu public destinat exclusiv pietonilor, la care râvnesc, din păcate, foarte mulţi şoferi. Motivul ar fi acela de a alege varianta cea mai scurtă pentru a ajunge pe strada Constructorilor. Cele două, trei minute de aventură, în care tabăra adversă îşi cere drepturile, de a se deplasa în siguranţă, nu îi împiedică, totuşi, să ia cu asalt o porţiune de drum care nu le este destinată. De o parte a trotuarului se află un şanţ, în care de voie, de nevoie, dau bătrânii care se duc la biserică, copiii care se îndreaptă către şcoală şi oamenii care pleacă sau care se întorc de la serviciu.

Situaţia ne-a fost semnalată de către un locatar, care a participat, de curând, la o scenă destul de neplăcută, când o mamă a fost nevoită să intre în şanţ, cu cei doi copii ai săi, dintre care unul în cărucior, pentru a lăsa cale liberă unui taxi. De multe ori, se nasc şi altercaţii, în care expresiile jignitoare sunt mai lungi decât trotuarul însuşi.

Atât conflictele zilnice, cât şi situaţiile periculoase în care sunt puşi locuitorii zonei ar putea fi soluţionate destul de uşor, prin instalarea unor stâlpi pentru restricţionarea accesului autovehiculelor ale căror şoferi au un comportament iresponsabil.

Citit 4261 ori Ultima modificare Duminică, 28 Aprilie 2019 03:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.