Complexul Muzeal ”Răsvan Angheluţă” introduce tarife noi

Complexul Muzeal ”Răsvan Angheluţă” introduce tarife noi
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Potrivit unei recente hotărâri a Consiliului Județean, Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii “Răsvan Angheluţă” Galaţi a pus în aplicare tarife noi pentru serviciile oferite.

Potrivit raportului de specialitate care a stat la baza solicitării de către Complexul Muzeal de a i se aproba în ședința de CJ noile tarife, modificarea a fost necesară în urma auditului desfășurat anul trecut în instituție. Conform Raportului de audit nr. 25.246/12.10.2018, invocat de Complexul Muzeal, era nevoie de instituirea unei taxe la Expoziția de fluturi vii din cadrul muzeului. Astfel, pentru a putea admira fluturii într-un mediu cât mai apropiat de cel natural, adulții vor plăti 10 lei, iar copiii, șase lei. Fluturele „Împărat”, fluturele „Luna albastră”, „Molia Lunii africană”, fluturele „Cap de bufniţă” sau fluturele „Flacăra vie” sunt doar câteva dintre speciile pe care vizitatorii le vor putea vedea zburând pe lângă ei, în această expoziție.

Altfel, cei care doresc să-şi petreacă timpul liber în mijlocul naturii, departe de haosul urban, vor achita o taxă de 1,5 lei pe bilet, valabil pentru copii, studenţi şi pensionari şi, respectiv, de 6 lei pe bilet, valabil pentru adulţi, pentru a vizita Grădina Botanică și Muzeul, aceleași tarife fiind valabile și la Grădina Zoologică din Pădurea Gârboavele, care este parte a complexului.

O vizită la Planetariu, care oferă posibilitatea de a călători imaginar în toate colţurile Universului, vizionând proiecţii precum “Sistemul Solar”, „Giganţii Sistemului Solar” sau „Nebuloase şi Roiuri stelare”, costă trei lei pentru un copil şi cinci lei pentru un adult.

Trei lei îi vor costa pe doritori, indiferent de categoria de vârstă, observaţiile nocturne prin telescop sau cele solare, pe timpul zilei, cu ajutorul unei lunete unice în România.

Copiii sub cinci ani şi persoanele cu dizabilităţi vor beneficia de intrări gratuite.

Tarifele pentru închirieri și servicii speciale

În ceea ce priveşte închirierile, tarifele variază între 10 şi 550 lei pe lună, în funcţie de suprafaţa spaţiului şi perioada de timp pentru care se închiriază.

Cele mai mici preţuri sunt de 10 lei pe metrul pătrat pe lună, pentru suprafeţe mai mari de 30 de metri pătraţi și, respectiv, de 50 de lei metrul pătrat pe lună, pentru suprafeţe cuprinse între 1 şi 30 metri pătraţi.

Sala Auditorium poate fi închiriată la preţul de 550 lei pe oră, iar închirierea sălilor destinate susţinerii de cursuri, şedințe şi conferinţe presupune un tarif de 350 lei pe zi. De asemenea, Sala Polivalentă poate fi închiriată la preţul de 250 lei pe oră.

Întrucât se apropie sezonul nunţilor, este important de ştiut că oficierea căsătoriei în aer liber, într-un decor feeric, costă 400 lei, iar imortalizarea momentului, 200 de lei, dacă are loc în timpul programului, sau 250 de lei, în afara programului.

Fotografierea şi filmatul la cerere, pentru grupuri sau individual, costă 10 lei pe zi. Tariful serviciilor de consultanţă tehnică şi ştiinţifică de specialitate este de 30 de lei pe oră.

Citit 6862 ori Ultima modificare Joi, 02 Mai 2019 01:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.