A fost război de Crăciun?

 A fost război de Crăciun?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Număr de victime: peste 20 * Identitatea victimelor: soţii, copii, vecini şi alţi apropiaţi ai celor care au pornit atacurile * Agresorii: indivizi iuţi la mânie şi degrabă băutori de tărie * Fronturile de luptă: propriile case ale bătăuşilor, străzile şi alte locuri unde oamenii se adună să stea la un pahar de vorbă şi un butoi de trăscău * Foarte mult alcool, dar şi mai multă prostie *

Ştiam deja, din anii trecuţi, că unora dintre gălăţeni le cam place să-şi ia familia sau vecinii la omor, în prag de sărbătoare. Nu ne dădusem seama, însă, cât de mulţi sunt aşa-zişii bărbaţi sau capi de familie care lasă băutura să le întunece minţile (de o dezvoltare oricum discutabilă, chiar şi atunci când proprietarii lor sunt  treji).

Din cauza furiei etilice a unor astfel de personaje detestabile, aproape 20 de oameni au ajuns, în ultimele două zile, să îşi petreacă Crăciunul pe un pat de spital.

Unii dintre ei rămăseseră internaţi  - la Neurochirurgie sau în alte servicii -  în funcţie de rănile suferite. Alţii, ceva mai norocoşi, se externaseră deja, probabil cu spaima că pot oricând să cadă din nou între pumnii agresorilor nervoşi.

Văzând atâtea victime, un observator neiniţiat în ceea ce priveşte ritualul de sărbătorilor al gălăţenilor ar fi putut crede foarte bine că a nimerit într-o zonă de conflict.

Împotriva soţiei şi fiicei

Unii dintre gălăţeni, aflaţi la mare distanţă de casă, ar da aproape orice să fie lângă familie de Crăciun, altora cu siguranţă le-ar fi mai bine departe de ea.

Astfel, potrivit directorului Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, dr. Mihai Polinschi, un echipaj a intervenit pentru a ajuta o mamă şi o fiică, agresate de capul familiei, chiar de Crăciun.

Ce-o fi fost în mintea omului nu ştim şi nici nu prea contează, spunem noi, pentru că nimic nu justifică o astfel de atitudine! 

Pechea: virează sau te rup!

Un bărbat în vârstă de 30 de ani din Pechea susţine că venea cu maşina acasă, când pe un drum necurăţat s-a întâlnit cu vreo patru indivizi. S-ar fi certat ca să stabilească cine trece şi cine dă înapoi şi…

„La volan nici nu eram eu, spune Marius Căuş (FOTO 2). Era un cumnat de-al meu”. Cum-necum, cei  enunţaţi au ajuns la bătaie, iar pecheanul este acum internat la Neurochirurgie şi nu arată chiar ca nou.

Lovit pe tărâmul Vrâncioaiei…

Destul de rău a păţit-o şi Dănuţ Răducanu (FOTO 3), de 41 de ani, din Suraia, de curând întors din Italia. Acesta susţine că a dat pe la barul unei rude, în seara de Crăciun, ca să îi ureze acesteia sărbători fericite.

„Eu n-am văzut cine-a dat în mine, dar mi-a spus familia. Erau acolo unii care se băteau şi au dat şi în mine. Am căzut, inconştient, şi am fost dus la Focşani, la spital. De acolo m-au trimis aici, că n-aveau computer tomograf acolo”, povesteşte omul.

Bărbatul e supărat că trebuie să îşi petreacă sărbătorile în spital, mai ales că se întorsese de curând în ţară ca să fie aproape de familie. Cum a fost, cum n-a fost, bărbatul tot în spital îşi petrece Sărbătorile!

Victime colaterale

E tare greu de crezut că toate femeile, toţi copiii  şi toţi bărbaţii din judeţ care au luat bătaie de sărbători au mers la medic. Au fost, cu siguranţă, şi unii care, obişnuiţi cu aşa ceva, au înghiţit în sec şi au mers mai departe, mai ales dacă starea lor nu era una gravă. Mulţi dintre ei sunt victime colaterale ale luptei gălăţeanului tâmp cu paharul de tărie.

Evident, nu toţi bărbaţii ţin la băutură destul de mult încât să ajungă să îşi mai şi bată nevestele. Destui cad ca nişte spice, pe sub mese sau pe stradă, învinşi (a nu ştim câta oară) de tăriile pe care le dau pe gât.

Circa 30 dintre ei au ajuns la Urgenţe şi ar face bine să se mai potolească cu băutura, ca să mai apuce şi Anul Nou.

Citit 948 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.