Mintea umană, dominată de gânduri negative

Mintea umană, dominată de gânduri negative
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ştiaţi că un om are zilnic între 50.000 şi 70.000 de gânduri simple şi complexe şi cu toate acestea între 70 şi 80 la sută dintre acestea sunt negative? Este demonstrat că la capitolul gânduri negative toţi suntem specialişti şi excelăm la acest subiect. Avem tendinţa de a scoate la suprafaţă în mod predominant gândurile negative atunci când avem câteva minute de linişte.

În opinia psihologului Dana Predu, gândul este fundamentul existenţei noastre, deoarece din acesta s-a născut tot ceea ce avem în jurul nostru: de la blocuri, la vapoare, la poduri, până la realitatea virtuală. “Gândul este adevărata celulă a sufletului, iar din acesta izvorăşte realitatea. Dacă 70-80 la sută dintre gândurile noastre sunt negative sau puternic negative, atunci este lesne de înţeles că lumea va arăta rău. Haideţi să ne uităm în colţuri ale lumii unde oamenii se urăsc unii pe alţi din cauza religiei diferite sau a culorii pielii. Haideţi să ne uităm în istorie. De la un simplu gând distructiv, cum că unii sunt mai demni decât alţii, iar cei diferiţi de noi trebuie să moară, s-a născut un întreg genocid. De ce s-a întâmplat asta? Deoarece gândul acela oribil a fost diseminat şi a intoxicat minţile multora”, declară Dana Predu.

Atunci când apar gânduri negative în mintea noastră, expertul ne recomandă să urmăm trei paşi simpli.

1. Observă gândul. “Dacă eşti bulversat de gândul care-ţi invadează mintea, pur şi simplu notează pe hârtie şi observă-i tiparul. De cele mai multe ori, atunci când observăm un lucru în exteriorul nostru, avem abilitatea de a-l analiza obiectiv, avem posibilitatea de a-i vedea matricea”, explică Dana Predu.

2. Nu suprima gândul. “De multe ori avem tendinţa de a empatiza cu propriile gânduri sau, dimpotrivă, să le urâm. Ca să învingem negativitatea, trebuie să o lăsăm să plece, să nu o suprimăm. Unii îşi alungă gândurile negre alergând pe plajă, alţii merg să respire aer curat, în timp ce alţii recurg la acţiuni distructive, de genul butonării telefonului, izolarea de lume”, spune expertul.

3. “Provoacă gândul cu întrebarea: “Rezolv ceva dacă tot aduc gândurile negative în prezent?” “Ideal este să cultivăm abilitatea de a alege un gând în detrimentul altuia. Sfidaţi gândurile negative, râdeţi de ele şi veţi realiza că acele gânduri nu fac parte din voi. Atunci când nu fugim de negativitate, ci o înfruntăm, aceasta va conştientiza puterea pe care o avem şi va sta departe de noi”, conchide Dana Predu.

(articol realizat din surse online)

Citit 1928 ori Ultima modificare Marți, 14 Mai 2019 15:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.