UPDATE | Patru dintre militarii gălățeni răniţi în Afganistan au fost externaţi

UPDATE | Patru dintre militarii gălățeni răniţi în Afganistan au fost externaţi
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Ministerul Apărării Naţionale a informat, printr-un comunicat de presă că patru dintre militarii din Batalionul 300 Protecţia Forţei "Sfântul Andrei", răniţi în Afganistan, vineri, 24 mai, au fost externaţi. «Plutonierul Marian Rusu, caporalii clasa a II-a Florin-Laurenţiu Ştefan şi Petrică Apetroaie şi fruntaşul Nicolae Petcu au fost externaţi în decursul aceleiaşi zile (n.r. vineri). Toţi pacienţii externaţi îşi continuă tratamentul şi recuperarea, aceştia aflându-se deja în grija echipei medicale româneşti», se arată în comunicatul MApN.

Conform sursei citate, caporalul clasa a II-a Florin Anton se află în continuare internat la Spitalul Militar de tip Rol III din Baza Aeriană Kandahar pentru tratament de specialitate.

Cei cinci militari au fost răniţi în urma iniţierii unui dispozitiv exploziv improvizat în timp ce se aflau într-o misiune de patrulare în zona de responsabilitate a batalionului.

(UPDATE, Teodora Miron)


Cinci infanterişti gălăţeni, victime într-un atentat în Afganistan | Cinci militari din Batalionul 300 Protecţia Forţei "Sfântul Andrei", care se află în misiune în Afganistan, au fost răniţi vineri, 24 mai 2019, în timpul unei misiuni de patrulare mixtă cu militarii americani.

Potrivit comunicatului Ministerului Apărării Naţionale, incidentul a avut loc în jurul orei 12,30, ora României, maşina de luptă de tip MRAP în care se aflau militarii fiind atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat. Militarilor li s-a acordat primul ajutor şi au fost evacuaţi pe cale aeriană la Spitalul Militar ROL III din Baza Aeriană Kandahar.

Conform primelor informaţii, starea răniţilor este una stabilă, toţi fiind conştienţi. "Detalii cu privire la identitatea militarilor implicaţi în acest incident vor fi făcute publice, conform procedurilor-standard aplicabile, numai după informarea familiilor acestora", se mai precizează în comunicatul MApN.

Acesta este cel de-al treilea incident soldat cu rănirea unor militari români produs în cursul acestei misiuni.

Până la acest moment, numărul soldaţilor gălăţeni răniţi în misiunea din Kandahar din 2019, este de 11.

(Mariana Constandache)

Citit 6664 ori Ultima modificare Duminică, 26 Mai 2019 19:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.