Sondaj. Cât le pasă gălăţenilor de voturile de duminică (FOTO)
Foto: Iulia Kelt

Sondaj. Cât le pasă gălăţenilor de voturile de duminică (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Peste 523.200 de gălăţeni cu drept de vot, câţi figurează, oficial, pe listele electorale permanente, sunt aşteptaţi duminică, 26 mai, între orele 7,00 – 21,00, la cele 436 de secţii de votare din judeţul nostru, pentru a-i alege pe reprezentanţii României în Parlamentul European şi pentru a răspunde cu „DA” sau „NU” la cele două întrebări ale referendumului naţional pentru Justiţie. Din păcate, ultimele scrutine au fost dominate de absenteism la urne, explicat de un dezinteres din partea cetăţenilor cu drept de vot.

Tocmai de aceea am încercat să aflăm, în trei zone importante ale oraşului - Piaţa Centrală, Micro 39 şi în Centru –, dacă gălăţenii vor merge la vot, dacă ştiu pentru ce anume votăm şi cât de importantă este, în opinia lor, participarea la urne. Iată ce ne-au răspuns gălăţenii intervievaţi.

Sorin, cadru medical: “Da, voi merge la vot. Se votează pentru referendumul pentru modificarea legilor Justiţiei şi pentru alegerile europarlamentare. Este important să votăm pentru o schimbare”.
Alexandru Dragoş Bogdan, student: „Da, sigur că merg la vot! Duminică votăm în primul rând pentru europarlamentare, dar şi pentru cele două întrebări ale referendumului naţional. Normal că e important să mergem la urne! Aşa cum ni se spune peste tot: odată ce noi nu mergem la vot, nu facem decât să-i favorizăm pe cei care primesc voturi din partea unui electoral fidel, care nu ne reprezintă de fapt”.
Geta, pensionară: „Da, voi merge la vot pentru că trebuie să-mi fac datoria. Duminică se votează pentru europarlamentare. Ştiu că e şi un referendum, dar nu sunt interesată. Este important să mergem la vot în primul rând pentru că este o datorie, şi în al doilea rând pentru că trebuie să-i votăm pe cei despre care credem că ne pot scoate din situaţia în care ne găsim”.
Gabriela, casnică: „Dacă-mi permite timpul, cred că da, voi merge la vot. Ştiu că se votează la alegerile europarlamentare şi pentru referendumul cu amnistia. Dacă e important să mergem la urne… şi da şi nu. Mi se pare că tot cine vor ei iese, şi tot ceea ce vor ei trăim”.
Costel, inginer constructor: „Bineînţeles că voi merge la vot! Votăm pentru europarlamentare şi pentru referendum, unde sunt două întrebări. Voi vota pentru toate trei. Este important să mergem la vot, zic eu, pentru că dăm un semnal Europei, arătând ceea ce este România de fapt”.
Cetăţeanul turmentat: „Cu siguranţă că merg la vot, este foarte important pentru mine! Da, ştiu pentru ce se votează. Pentru parlamentari o să mă mai gândesc, în rest o să votez”.
Carla, învăţătoare: „Sigur că voi merge duminică la vot. Votăm pentru alegerea europarlamentarilor. Nu ştiu despre referendum. Este important să mergem la vot”.
Brânduşa, asistent social: “Da, voi merge la vot. Duminică vom vota pentru două referendumuri şi pentru alegerile europarlamentare. Cred că este foarte important să votăm”.
Liviu, cadru militar: “Voi încerca să fac tot posibilul să ajung la vot. Acum toată lumea vorbeşte că unii sunt răi, că alţii sunt mai buni. Încercăm o schimbare. În afară de europarlamentare, ştiu că se votează un referendum pentru Justiţie. Cu siguranţă voi participa şi la referendum pentru că nu ne convine să fim conduşi de corupţi, aceasta este ideea mea”.

CITEȘTE ȘI: Alegeri europarlamentare şi referendum naţional. Contravenţii şi infracţiuni la urne

Citit 5280 ori Ultima modificare Duminică, 26 Mai 2019 15:12

7 comentarii

 • postat de Pensionari = tampiti !
  Duminică, 26 Mai 2019 09:22
  5.13.248.***
  "Stiu ca e si un referendum dar nu sunt interesata"


  Tu nu ai fi interesata fosila dracului dar nepotii tai or sa fie furati, violati si omorati de "nu sunt interesata" al tzu.

  VACA PROASTA !!
  1
  2
  Raportează
 • postat de Ion
  Duminică, 26 Mai 2019 08:17
  213.233.101.***
  Cel care nu votează își suprimă singur dreptul de a fi nemulțumit. Așa că ori mergem la vot ori tăcem până la următorul scrutin. Iar pentru cei care se lasă influențați / cumpărați de tot felul de persoane cu tot felul de fabulații sau bunuri vă spun doar atât: dacă votați cum vor alții sunteți doar sclavi. Dacă votați cum vreți voi sunteți oameni liberi. Ce alegeți să fiți?
  0
  3
  Raportează
 • postat de Alexuz
  Sâmbătă, 25 Mai 2019 22:14
  86.124.201.***
  Mda toata lumea merge la vot si parca vad ca prezenta o sa fie de toata jena.
  1
  8
  Raportează
 • postat de MIOIARA
  Sâmbătă, 25 Mai 2019 17:41
  86.122.131.***
  MERG LA VOT..CLAR!!!!!
  2
  9
  Raportează
 • postat de dgi
  Sâmbătă, 25 Mai 2019 15:42
  213.233.101.***
  Cum principala sursa de informare (de ce nu si singura de educare pentru unii ) este televiziunea care este plina pana la refuz de politicieni si moderatori cu scopuri proprii sau sustinand (contra profituri) ideile celor din varf, nu este de mirare ca indiferenta, lipsa de educatie civica cateodata sau prostia ii face pe multi cetateni sa sustina idei sau pooliticieni care le fac rau permanent de la revolutie si pana azi. Daca nu ar fi fost alegeri multi nici nu ar fi stiut ca activeaza inca in politica si decid viitorul nostru si al copiilor nostri pesonaje ca Durbaca, Nica, Popa, etc. Politicieni promovati din voturile galatene care au facut ceva palpabil pentru aceasta comunitate cunoasteti? Chiar si asa esential este votul. La europarlamentare si la referendum. Este cel mai democratic mod de manifestare posiubil. Ar fi excelent daca toate proiectele inportante care privesc Galatiul ar putea fi determinate prin referendum local. Ca in Elvetia. Acesta este un lucru major care ne diferentiaza de societatile civilizate.
  3
  9
  Raportează
 • postat de ariciul
  Sâmbătă, 25 Mai 2019 08:54
  92.114.82.***
  Ignoranti necunoscatori ,ai vremurilor si a ceia cei asteapta ,prin indiferenta lor.Cand vor fi talhariti ,furati legal de catre politicieni,si omorati in plina strada ziua in amiaza mare ,iar cei condamnati le vor rade in nas,liberi.vor constata probabil cat putea insemna ...votul lor.
  6
  20
  Raportează
 • postat de maurice
  Sâmbătă, 25 Mai 2019 00:14
  5.13.131.***
  Este clar ca nivelul de educatie e important in decizia de a merge la vot sau nu.
  Doamna casnica nu va merge, pentru ca nu o ajuta capul. Daca se implica mai mult in viata, vedea lumea altfel si poate nu mai era casnica acum. Auzi la ea, sta acasa toata ziua si nu ii permite timpul sa iasa la vot :)))))
  23
  68
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.