11 ani de Sărbătoare la Brateş

11 ani de Sărbătoare la Brateş
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Tuluceştiul a fost centrul distracţiei duminică după-amiază, comunitatea locală şi cele învecinate mobilizându-se pentru a marca cea de-a 11-a ediţie a evenimentului devenit tradiţie, "Sărbătoare la Brateş". Vizavi de noul sediul al Primăriei din comună, sute de oameni s-au adunat pentru a petrece, împreună cu invitaţii de top, în prima zi a Rusaliilor. 

Dublă zi de sărbătoare la Tuluceşti, comuna situată la zece kilometri de Galaţi, care de 11 ani marchează un eveniment ajuns la rangul de tradiţie. Ziua comunei, suprapusă în acest an cu prima zi a Rusaliilor, a mobilizat întreaga comunitate şi vecini din satele dimprejur. Centrul localităţii a devenit esplanadă pentru mulţimea adunată la distracţie în jurul scenei, pol de muzică, dans şi veselie cu ocazia "Sărbătorii la Brateş". Cu mic cu mare, mulţi îmbrăcaţi în haine de sărbătoare, sute de oameni au dat curs invitaţiei la distracţie. Şi cum altfel, când pe afişul evenimentului şi mai apoi, pe scenă, au apărut, pentru a-i binedispune, invitaţi precum Irina Loghin, Florin Vasilică, Daniela Gyorfi, formaţia Alb-Negru sau corul de copii şi tineri "Vlăstare Ostăşeşti", marcă-înregistrată a comunei, cu multiple performanţe la concursurile muzicale de profil. O altă tradiţie a sărbătorii a fost şi în acest an respectată, 18 cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie fiind premiate într-un cadru oficial, Primăria oferindu-le, alături de o slujbă festivă, oficiată de patru preoţi, un dar simbolic, constând în 200 de lei, o diplomă, o şampanie pentru domni şi o floare, pentru doamne. 

Sărbătorim, dar şi muncim

Evenimentul organizat de Primăria şi Consiliul Local Tuluceşti, sub egida Consiliului Judeţean Galaţi, este o sărbătoare importantă a comunei aflată în plină transformare, despre care edilul Petrică Bratu afirmă că este localitatea cu cele mai multe proiecte accesate pe fonduri europene. Acestea sunt baza derulării, la Tuluceşti, a numeroase investiţii, unele deja finalizate, altele în curs de aplicare. "Reţeaua de canalizare este realizată în proporţie de 95 la sută, am asfaltat, tot pe fonduri europene, 4,5 kilometri de drumuri, am început lucrările la grădiniţa Şiviţa şi am început lucrările de asfaltare pentru încă 9,5 kilometri de drumuri. Prin punerea în funcţiune a staţiei de pompare şi repompare care deservea Avicola Galaţi, am rezolvat în totalitate problema apei în satul Tuluceşti, iar prin legarea reţelei de apă a satului Tuluceşti cu satul Tătarca, am rezolvat şi problema apei în perioadele de vârf în satele Tătarca şi Şiviţa", a explicat Petrică Bratu, primarul comunei Tuluceşti. Proiecte de viitor? Există, şi încă mari. Pe lângă modernizarea centrului comunei, care va avea, promit edilii, o nouă înfăţişare, se doreşte accesarea de fonduri europene pentru modernizarea sistemului educaţional, circa 400.000 de euro, şi a încă două milioane de euro, pentru drumuri.

Citit 2035 ori Ultima modificare Luni, 17 Iunie 2019 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.