Indicatoare de distanţă greşite

Indicatoare de distanţă greşite
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Plantat” lângă răspântia de şosele ce duc spre Bârlad, Galaţi, Lupeşti-Bursuci şi localităţile de pe Valea Horincei, indicatorul pentru distanţa Bereşti-Găneşti, de lângă primărie, are scris pe el 5 km.

DJ 242! Cine, ca străin de aceste locuri, fie el şofer sau nu, se ia după măsurătoarea efectuată de specialiştii compartimentului de specialitate de la Consiliul Judeţului Galaţi, va constata că „tabla”, căci acesta este rostul ei de azi, l-a minţit.

Direcţia este bună, numai lungimea şoselei nu corespunde celei reale. Nu cinci ar fi trebuit să fi fost scris, ci 9 km.

Indicatorul actual dezinformează! Puneţi-vă în situaţia unui străin care, asupra nopţii, pe timp de iarnă, luând de bună cifra 5, se încumetă să plece, pe jos, cu bagaje asupra sa şi copil luat de mână, spre Meria, Slivna, Cristeşti, Găneşti…

A existat cel puţin o tentativă de a smulge din pământ ţeava metalică de susţinere, dar cum cu agenţii de la Poliţia oraşului nu te poţi pune, a rămas la locul ei, sfidându-i până la urmă pe toţi, fie ei inclusiv poliţişti de la Circulaţia Rutieră sau şefi de la Primăria Bereşti.

Ceva mai spre nord, la o altă importantă răscruce de drumuri, ce duc spre Pleşa-Tălăşmani, Bursuci-Releu sau Şipote-Pănăşeşti, altă probă de dezinformare la drumul mare (DJ 242 C), tot printr-o „tablă” plătită de Consiliul Judeţului Galaţi.

Pe indicatorul spre Pleşa scrie 4 km, deşi poţi vedea cu ochiul liber că satul se află la o azvârlitură de băţ, între indicator şi marginea sa fiind, încărcat, 300 de metri.

Explicaţie foto: Întrebarea pe care mi-a adresat-o un conducător auto din Vinderei-Vaslui, răutăcioasă, dar îndreptăţită: „Mai aveţi în judeţul Galaţi astfel de indicatoare?"

Citit 1059 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.