Guvernul nu “îngheaţă”, ci micşorează pensiile!

Guvernul nu “îngheaţă”, ci micşorează pensiile!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În varianta propusă de Guvern, “pensionarii se întorc la veniturile din 2005, dacă nu din 2004!” – spune liberalul  * Salariul de referinţă pentru punctul de pensie, propus de Guvern, este vechi *

Şeful Comisiei de muncă a Camerei Deputaţilor, deputatul gălăţean Victor Paul Dobre (FOTO), a explicat că amendamentul pe care l-a depus,  privind mărirea valorii punctului de pensie, nu aduce mărirea acesteia, făcând doar dreptate, căci guvernul micşorează practic pensiile, în proiectul de buget pe 2010 al acestuia. 

Liberalul cere respectarea legii de acum zece ani, pe care guvernele Năstase şi Tăriceanu au respectat-o. 

„Nu discutăm de ˝îngheţarea˝ pensiilor, ceea ce spune dl ministru Vlădescu sau dl ministru Şeitan. Discutăm de scădere, în termeni reali, ca valoare a punctului de pensie”, a explicat deputatul.

Care a invocat şi efectele inflaţiei asupra pensiilor, cu efectul următor : “Pensionarii se întorc la veniturile din 2005, dacă nu din 2004!”

„Penitenţa” PSD…

Dobre a ţinut astfel să îndrepte ideea că amendamentul ar propune o creştere: “În conformitate cu Legea 19/ 2000, punctul de pensie trebuia să fie, la 1 ianuarie 2009, de 45 la sută din salariul mediu.

Din acest punct de vedere, cred, colegii de la PSD – şi le-am spus-o – ar trebui să facă un act de penitenţă, pentru că împreună cu ei PD a creat precedentul îngheţării punctului de pensie, în 2009.” Dobre a oferit şi cifre:

„În acest moment, conform legii, salariul mediu este de 1.736 lei, iar punctul de pensie propus de Guvern este de 732,8”.

„Deci aceasta înseamnă 39,9 la sută – sub 45 la sută, cum erau prevederile legale, sub 43 la sută, cât s-a dat anul trecut. În niciun caz nu vom accepta scăderea sub 40 la sută!”

Citit 1814 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.