Falsă călugăriţă din Galaţi, reţinută pe aeroport

Falsă călugăriţă din Galaţi, reţinută pe aeroport
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

O tânără de numai 19 ani, din judeţul Galaţi, a intrat în atenţia poliţiei, după ce, timp de mai bine de un an, a păcălit mai mulţi bistriţeni, spunându-le că este maică la o mănăstire şi că îi poate ajuta în rezolvarea problemelor familiale. Suma pe care a pretins-o falsa călugăriţă este de aproape 100.000 de lei.

"Maica Elena" este numele cu care se prezenta tânăra din Tecuci oamenilor despre care afla că au probleme familiale şi sunt dispuşi să plătească pentru sprijin în obţinerea ajutorului divin. Modalitatea prin care îşi racola "victimele" a fost una simplă: printr-un anunţ pe internet, în care spunea că este maică la o mănăstire din judeţul Galaţi şi că, în schimbul unor sume de bani, pune pomelnice, face slujbe şi tot ce mai este posibil într-o mănăstire pentru ca beneficiarii să-şi găsească liniştea şi bunăstarea.

Din septembrie 2017 şi până la începutul acestui an, trei bistriţeni, doi bărbaţi de 29 şi respectiv 66 de ani şi o femeie de 68 de ani, i-au picat în plasă, virându-i, în total, aproape 100.000 de lei. Acoperirea "Maicii Elena" a funcţionat până când păgubiţii şi-au dat seama că au fost înşelaţi şi au mers la poliţie. La IPJ Bistriţa-Năsăud au fost înregistrate cele trei plângeri, în urma cărora a fost deschisă o anchetă. Căutată, tânăra gălăţeancă a fost depistată la începutul acestei săptămâni pe Aeroportul din Iaşi.

"Poliţiştii de la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Iaşi au depistat o tânără de 19 ani, din Tecuci, judeţul Galaţi, care era dată în consemn la frontieră, fiind cercetată într-un dosar de înşelăciune, instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Bistriţa-Năsăud. Potrivit cercetărilor, până în prezent s-a stabilit că în perioada 17 septembrie 2018 - 22 ianuarie 2019, tânăra ar fi postat un anunţ pe internet în care pretindea că este maică la o mănăstire din judeţul Galaţi şi că, în schimbul unor sume de bani, îi ajută pe cei care au nevoie, în rezolvarea problemelor familiale", arată, într-un comunicat de presă, Poliţia Bistriţa.

Tecuceanca a fost reţinută pentru 24 de ore şi dusă la Poliţia Bistriţa, pentru audieri. Ea urmează să fie prezentată instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, pentru înşelăciune.

Citit 9196 ori Ultima modificare Marți, 09 Iulie 2019 19:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.