Acţiune de ecologizare la Zătun

Acţiune de ecologizare la Zătun
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Sâmbătă, 27 iulie, 45 de voluntari gălăţeni, înarmaţi cu saci de plastic, mănuşi, mult spirit civic şi foarte conştienţi de efectele dăunătoare ale poluării apelor au participat la o acţiune de igienizare a zonei Zătun. Evenimentul a făcut parte din programul "Cu apele curate" şi a fost organizat de Asociaţia "MaiMultVerde" din Bucureşti, în scopul combaterii şi prevenirii poluării cu plastic a apelor Dunării, prin informare şi educare corespunzătoare.

În aproximativ două ore, cei prezenţi la acţiune, printre care şi copii, au strâns 70 de saci plini cu PET-uri şi deşeuri, susţinând o iniţiativă prin care se doreşte reducerea consecinţelor negative asupra mediului.

Binevenită a fost şi contribuţia membrilor Clubului Sportiv Nautic "Mila 80" Galaţi, care au adunat şi deşeurile din apă, cu ajutorul caiacelor. Transportul deşeurilor a fost asigurat de Servicul Public Ecosal. Voluntarii şi-au atins astfel miza propusă, cea de coagulare a comunităţii locale în jurul unei probleme comune, care se adresează tuturor locuitorilor.

Programul a început în Delta Dunării, la Sfântu Gheorghe, unde 100 de voluntari au colectat cinci tone de plastic, şi va continua cu acţiuni de igienizare a malurilor Dunării în zona Giurgiu, urmate în perioada iulie - septembrie de etapa de identificare şi implementare a soluţiilor de prevenire a poluării cu plastic a apelor fluviului: dezvoltarea infrastructurii de colectare, activităţi educative, de informare şi de organizare comunitară, adresate copiilor, tinerilor şi adulţilor. Acţiunile s-au derulat în comunităţile din Drobeta-Turnu Severin, Giurgiu, Cernavodă, Turnu Măgurele, Zimnicea, Olteniţa, Brăila, Galaţi, Tulcea şi Călăraşi, în parteneriat cu autorităţile locale şi inspectoratele şcolare judeţene.

Citit 2589 ori Ultima modificare Luni, 29 Iulie 2019 19:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.