Piaţă săptămânală

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Localnicii din Vârlezi îşi pot face târguielile săptămânale în condiţii civilizate *

Primăria a amenajat, cu cheltuieli minime, o piaţă, punând astfel capăt „târgului” tradiţional care trasforma zona din centrul localităţii şi în special din faţa Primăriei într-un fel talcioc mizer.

Înainte de actual târg, blugi, lighene de plastic, pantofi, prosoape, covoare, adidaşi, lenjerie, valuri de sârmă şi multe altele îşi aşteptau cumpărătorii, în fiecare dimineaţă de marţi.

Încasări cu 40 la sută mai mari

Deşi e criză, Primăria din Vârlezi a reuşit în 2009 să încaseze din taxe şi impozite cu 40 la sută mai mult decât în 2008.

Meritul îi aparţine în mare parte doamnei casiere, care, cu tact, reuşeşte să convingă pe oricine îi trece pragul să plătească dările la buget.

Încasările mici din anii anteriori erau cauzate şi de faptul că din 2006 nu se adunase niciun leu din impozitul pe teren. Motivul? Oamenii nu fuseseră înştiinţaţi ce au de plată.

Până la urmă, contribuabilii au fost nevoiţi să plătească inclusiv majorări pentru datoriile acumulate. Acum, se grăbesc să-şi achide dările pentru a beneficia de reducerea de zece la sută.

La Crăieşti - puţ pentru situaţii de urgenţă

La Crăieşti a fost dat în funcţiune un puţ pentru situaţii de urgenţă. Săpat cu ani în urmă, nu avea nici pompă, cabină sau curent electri.

În caz de secetă, debitul de 1.200 de litri de apă pe oră, pe care îl asigură, este suficient, pentru a alimenta toată comuna.

Citit 789 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.